Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljeni kandidati za sakrament potvrde u župi Punitovci

Punitovci (IKA)

Na drugu nedjelju došašća, 5. prosinca, u župnoj crkvi sv. Ladislava, kralja u Punitovcima ukupno 44 kandidata za primanje sakramenta potvrde primljeno je među pripravnike.

Pripravnici dolaze iz Punitovaca, Jurjevca Punitovačkog, Josipovca Punitovačkog te Krndije. Župnoj je zajednici pripravnike predstavio punitovački župnik doc. dr. sc. Đurica Pardon.

Kandidati su se tijekom prošloga katehetskog razdoblja dolascima na župnu katehezu te sudjelovanjem u euharistijskome slavlju vrijedno pripremali za prelazak u stupanj pripravnika za sakrament potvrde.

Vlč. Pardon budućim se krizmanicima obratio ohrabrujućim riječima stavljajući naglasak na njihovu važnost u životu vjerske zajednice te značaj njihovoga utjecaja na njezin budući razvoj.

„Dragi krizmanici, mnogo toga su činili oni vjernici koji su živjeli prije nas. Sada je trenutak da vi počnete svoj životni put. Svaki napravljeni korak je napor. Svaka sklonjena cigla omogućit će onima koji će iza nas proći da ne padnu preko nje. Svaka zakrpana rupa omogućit će nekome da u nju ne upadne. To su drugi činili za nas, a to i mi činimo drugima održavajući naše međuljudske odnose i čineći drugima ovaj svijet ljepšim i kvalitetnijim. Dragi pripravnici, sada je na vama red, sada je vaše doba. Vi ste ti koji sebi, a i nama, omogućavate bolji život. Pred vama je još nepoznat put. Pred vama su dani gdje trebate pokazati svoju vjeru i dokazati da ćemo moći za vama ići po sigurnoj stazi, po sigurnom putu“, poručio je vlč. Pardon pripravnicima za sakrament potvrde.

Župnik je budućim krizmanicima iskazao povjerenje dodavši: „Pozivam vas da ozbiljno prihvatite svoje obveze vjerničkog života, u duši i u srcu. Danas treba hrabrih ljudi, a vjerujem da ćete nam pokazati da na vas možemo biti ponosni.“

Po završetku homilije slijedilo je prozivanje i blagoslov kandidata nakon čega su u pratnji prisutne župne zajednice ispovjedili svoju vjeru. Također, pojedini kandidati su čitajući i prinoseći darove na poseban način sudjelovali u misnome slavlju.