Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: punitovci

Humanitarna akcija „Jedan obrok više“

Članovi Odbora za karitativnu djelatnost Župnog pastoralnog vijeća župe Punitovci, u dogovoru sa župnikom vlč. Đuricom Pardonom, u aktivnosti „Jedan obrok više“, uoči Uskrsa na Veliku subotu 16. travnja prikupili su osamdesetak uskrsnih obroka i slatkih paketića, koje su župljani donijeli na blagoslov hrane u župnu crkvu u Punitovcima i filijalne crkve u Josipovcu i Jurjevcu Punitovačkom.

Nedjelja Božje riječi u Punitovcima

Nedjelja Božje riječi proslavljena je 23. siječnja u Župi sv. Ladislava, kralja u Punitovcima, a misno slavlje predvodio je župnik doc. dr. sc. Đurica Pardon.

Proslava Presvetog Srca Isusova u Punitovcima

U okolnostima pandemije koronavirusa Župa Punitovci, ujedno i Općina Punitovci hrvatskog i slovačkog življa, skromno je u petak 11. lipnja proslavila blagdan Presvetog Srca Isusova, zavjetni dan sela Punitovci i Dan Općine Punitovci.

Emaus u Krndiji

Na Uskrsni ponedjeljak 5. travnja župna zajednica Župe sv. Ladislava, kralja iz Punitovaca predvođena župnikom dr. Đuricom Pardonom, u uvjetima zaštite i preventive od pandemije, slavila je euharistijsko slavlje u crkvi Uzvišenja sv. Križa u Krndiji.

Nedjelja Božje riječi u župi Punitovci

Nedjelja Božje riječi slavljena je u crkvama župe Punitovci 24. siječnja, kada je misna slavlja predvodio župnik dr. Đurica Pardon. Jutarnje mise slavljene su u filijalama Jurjevac Punitovački i Josipovac Punitovački, a podnevna misa u župnoj crkvi u Punitovcima.

Punitovci: Blagoslov obitelji u doba pandemije

Na blagdan Sveta tri kralja uz epidemiološke mjere ophodom punitovačkog župnika dr. Đurice Pardona i vlč. Mate Mićana srdištem župe Punitovci počeo je 6. siječnja trodnevni prijepodnevni blagoslov obitelji.

Misa zahvalnica u Punitovcima

Vjernici punitovačke župe sv. Ladislava, kralja, Gospodinu su zahvalili na svim darovima, plodovima zemlje i ljudskoga rada, tijekom svečanog misnog slavlja koje je u nedjelju 11. listopada predvodio župnik dr. Đurica Pardon u župnoj crkvi urešenoj plodovima polja, vrtova, voćnjaka i vinograda koje su donijeli župljani Punitovaca i filijala Jurjevca i Josipovca Punitovačkog, brojni u šokačkim i slovačkim narodnim nošnjama.

1 2