Budi dio naše mreže
Izbornik

Premijera dokumentarnog filma „40 dana…“ u Dubrovniku

Dubrovnik (IKA )

Premijera dokumentarnog filma „40 dana…“ održana je u kinu Visia u Dubrovniku u četvrtak 25. listopada. To je dvadeset i osmo prikazivanje filma u Hrvatskoj i time se završavaju njegove premijere po hrvatskim gradovima tijekom jesenske kampanje.

„Nadam se da će ovaj film potaknuti u vama još veći žar i ljubav za apostolat. Vjerujem da nikoga neće ostaviti ravnodušnim“, istaknula je uvodničarka Kristina Dražeta uime organizatora i predstavila naredne projekte inicijative „40 dana za život“.

Dokumentarni film „40 dana…“ scenarista i redatelja Ante Čaljkušić, predsjednika inicijative za Hrvatsku, donosi, uz ostalo, svjedočanstva molitelja i sudionika inicijative kao i onih koji su osvijestili u svom životu stvarnost pobačaja. Kameru, montažu, ton i rasvjetu potpisuje Ivan Lovrić. Film je pripreman kroz protekle četiri godine otkad inicijativa djeluje u Hrvatskoj.

Prikazivanje filma priredio je Organizacijski tim 40 dana za život – Dubrovnik koji i ove godine u nešto izmijenjenoj satnici održava molitvu pred dubrovačkom bolnicom čiji cilj je i osvješćivanje javnosti o negativnim posljedicama pobačaja.

Ključne riječi:
"40 dana..." Dubrovnik Premijera