Budi dio naše mreže
Izbornik

Preminula dugogodišnja novinarka HKR-a Vesna Živko

Zagreb (IKA)

Jedna od prvih novinarki Hrvatskog katoličkog radija Vesna Živko preminula je na svetkovinu Svih sveti, 1. studenog, nakon duge i teške bolesti. Pogreb će biti u subotu, 4. studenog u 12 sati na Gradskom groblju u Zadru.

Dugogodišnja novinarka HKR-a Vesna Živko rođena je 29. prosinca 1960. u Zadru gdje je provela djetinjstvo i mladenaštvo, te završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je Komparativnu književnost i Ruski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radijsko novinarstvo počela je ‘brusiti’ još za studentskih dana na Radiju 101. Nakon studija vratila se u Zadar gdje je na Omladinskom radiju Ga-Ga u Zadru radila kao voditeljica i urednica, a u ratnim vremenima kao glavna i odgovorna urednica. Poslije rata došla je u Zagreb gdje je na novopokrenutom Obiteljskom radiju kratko vrijeme radila kao novinarka i urednica, da bi se krajem 1996. našla među onima koji su stvarali Hrvatski katolički radio.

Zaposlena je među prvim novinarima, od 1. lipnja 1997. bila je u stalnom radnom odnosu. Godinama je radila kao voditeljica i spikerica, uređivala mozaične kontakt emisije o dobroti i zahvalnosti Idi za srcem i Kako dopodne tako popodne, radila je kao novinarka u Info redakciji, a potom u Redakciji kulture. Bavila se i dramskim programom te uredila serijal radio-drama Budi sol zemlje nastalih prema pričama koje je pisala u Katoličkom časopisu za mlade Pogled od 2002. do 2007. kada mjesečnik zbog financijskih problema prestaje izlaziti.