Budi dio naše mreže
Izbornik

Preminuo borac za poljoprivrednike Antun Laslo

Đakovo (IKA)

Borac za interese poljoprivrednika i seljaka Antun Laslo umro je u petak u 71. godini, izvijestila je putem Facebooka njegova obitelj i prijatelji, javlja Hina.

“Svim dragim mu prijateljima i ostalima koji ga poznaju, a često i kroz medije, javljamo tužnu vijest da nas je Antun napustio jutrom kada bi se i običavao ustajati, napojiti i nahraniti blago”, kaže se u obavijesti.

“U miru svom i Božjem otišao je do kraja svjestan čovjekove prolaznosti ostavivši čvrst pečat od riječi kojima nije ostao dužan ovom svijetu i onima koje je zastupao svojim hrabrim i poštenim služenjem”, dodaje se.

Bio je kako se navodi, “siguran u sve ono što je i javno i u krugu najbližih pronosio, govoreći jednostavnim rječnikom” te je “ostavio u zalog i na čuvanje jasno opredjeljenje života sa zemljom i blagom u obiteljskom okruženjem i s narodom kojeg je ljubio”.

Životom je svjedočio ono što je u javnosti pronosio – zar čovjek može više?, kažu potpisnici obavijesti.

Lasla je javnost upoznala 1990. godine kroz Udrugu seljaka Đakovštine. Uslijedile su potom čelne funkcije u Savezu seljaka Hrvatske, Zajednici udruga seljaka Slavonije i Baranje. Ostao je zapamćen i kao član Hrvatskog seljačkog saveza, vođa prosvjeda i pregovarač.

Iz javnog života povukao se 2018. godine, u vrijeme kada je obnašao funkciju predsjednika Udruge OPG-ova Hrvatske Život.

Posljednji ispraćaj će biti u subotu, 25. rujna u 14 sati u njegovom selu Satnici Đakovačkoj, izvijestila je u petak 24. rujna Hina.