Budi dio naše mreže
Izbornik

Premještaji, imenovanja i razrješenja u Sisačkoj biskupiji

Sisak (IKA)

Odlukom sisačkog biskupa Vlade Košića, došlo je do sljedećih imenovanja, premještaja i razrješenja u Sisačkoj biskupiji.

Ivan Grbešić razriješen je službe upravitelja župe Pohoda BDM u Sisku i daje se na raspolaganje zagrebačkom nadbiskupu za službu duhovnika u Bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu. Također, imenovan je duhovnikom Podružnice Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva u Sisku i razriješen službe povjerenika za pastoral mladih Sisačke biskupije. Tomislav Kolar razriješen je službe upravitelja župa Prelošćica, Gušće i Kratečko i daje se na raspolaganje ravnateljstvu Hrvatske inozemne pastve za voditelja HKM Götlingen – Braunsweig u Biskupiji Hildesheim u Njemačkoj.

Ivan Ćorić razriješen je službe župnog vikara u Kutini i imenovan upraviteljem župa Prelošćica, Gušće i Kratečko. Kristijan Krajnović razriješen je službe upravitelja župe u Veleševcu i imenovan upraviteljem župe Lasinja. Danko Bizjak, razriješen je službe upravitelja župe Lasinja i imenovan upraviteljem župe Veleševec te se daje na pola radnog vremena na raspolaganje u Vojnu biskupiju.

Ivan Faletar razriješen je službe upravitelja župe u Sunji i imenovan upraviteljem župe Pohoda BDM u Sisku. Igor Borić razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Lovre u Petrinji i imenovan upraviteljem župe u Sunji. Marijan Štingl, upravitelj župe Voloder, imenuje se povjerenikom za pastoral mladih Sisačke biskupije. Fra Goran Rukavina, OFM Cap., razriješen je službe upravitelja župe Topusko, a fra Ante Pervan, OFM Cap., imenovan je upraviteljem iste župe. Fra Vjeran Lazić, OFM, imenovan je župnim vikarom u Župi Uznesenja BDM u Kloštar Ivaniću.

Damir Kunić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom župe Uznesenja BDM u Gori i župnim vikarom župe sv. Ivana Pavla II. u Petrinji. Ivan Kuzmić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Kutini, a Rafael Mlinar, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Pohoda BDM u Sisku.