Budi dio naše mreže
Izbornik

Premještaji svećenika Bjelovarsko-križevačke biskupije u 2020. godini

Bjelovar (IKA)

Bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak razriješio je, imenovao i premjestio svećenike Bjelovarsko-križevačke biskupije na nove pastoralne službe, objavljeno je na biskupijskoj mrežnoj stranici.

Mons. Stjepan Ptiček, dosadašnji župni upravitelj Župe Pohoda Blažene Djevice Marije Garešnica, razriješen je službe.

Vlč. Ivan Jadan, dosadašnji župnik Župe svetoga Jurja mučenika, Đurđic, razriješen je službe i upućen u mirovinu.

Vlč. Josip Kos, dosadašnji kapelan u Caritasovom domu za starije i nemoćne sveti Kamilo de Lellis, Vrbovec, razriješen je službe i upućen u mirovinu.

Vlč. Mladen Benko imenovan je župnim upraviteljem Župe svetoga Petra apostola, Preseka.

Vlč. Dejan Tot, dosadašnji tajnik bjelovarsko-križevačkog biskupa i župni upravitelj Župe svete Marije Magdalene, Kapela, razriješen je službi i imenovan je župnikom Župe Pohoda Blažene Djevice Marije, Garešnica.

Vlč. Goran Bužak, dosadašnji odgajatelj u Međubiskupijskom dječačkom sjemeništu na Šalati, Zagreb, razriješen je službe i imenovan je župnikom Župe svete Marije Magdalene, Kapela.

Vlč. Franjo Faltak, dosadašnji župni vikar Župe svetoga Ivana Krstitelja, Sveti Ivan Zelina, razriješen je službe i imenovan je župnikom Župe svetoga Jurja mučenika, Đurđic.

Vlč. Josip Benko, dosadašnji župni vikar Župe svete Terezije Avilske, Bjelovar, razriješen je službe i imenovan je župnim vikarom Župe svetoga Ivana Krstitelja, Sveti Ivan Zelina.

Vlč. Luka Premelč, dosadašnji župni vikar Župe svete Terezije Avilske, Bjelovar, razriješen je službe i imenovan odgajateljem u Međubiskupijskom dječačkom sjemeništu na Šalati, Zagreb.

Vlč. Ivan Koretić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe svete Terezije Avilske, Bjelovar.