Budi dio naše mreže
Izbornik

U Mostaru humanitarni turnir za obnovu zagrebačke katedrale

Mostar (IKA)

Ravnatelj mostarskog DOMPES-a (Doma kruha i Duha) fra Iko Skoko u izjavi za HKR i IKA-u najavio je stolnoteniski turnir koji će se održati 7. i 8. svibnja u sportskoj dvorani DOMPES-a, a sav prihod bit će uplaćen u Fond za obnovu zagrebačke katedrale.

“DOMPES je studentski dom, pučka kuhinja i centar za dijalog koji je, zahvaljujući različitim donacijama, dovršen više od 90%. Smatramo da DOMPES kao projekt uvijek treba i drugima pokazivati svoju ljubav. Zato smo odlučili ove godine prikupiti pomoć za zagrebačku katedralu koja je prošle godine teško stradala u potresu te joj predstoji višegodišnja obnova s predvidljivo velikim materijalnim troškovima. Nadam se da ćemo u DOMPES-u nastaviti s ovakvim akcijama, a odlučili smo početi sa zagrebačkom katedralom koja je “srce” hrvatskoga naroda. Datum smo vezali uz rođendan bl. kardinala Alojzija Stepinca, 8. svibnja, a dan ranije smo dodali kako bi svi zainteresirani mogli sudjelovati”, pojasnio je fra Iko.

Na turnir su pozvani svi koji žele igrati, a ne samo studenti i korisnici DOMPES-a, nego i Mostarci te stanovnici drugih dijelova Hercegovine. Istaknuo je da su se akciji svojim prilozima, iako ne mogu sudjelovati u turniru, već priključili i brojni naši zemljaci iz Hrvatske, ali i svih dijelova svijeta, od Australije preko Zapadne Europe do Amerike. “Svi žele pokazati koliko suosjećaju sa zagrebačkom prvostolnicom. Svi smo svjesni da se ne radi samo o kamenju ili važnom povijesno-kulturnom baštinom, nego zaista ‘srcu’ hrvatskoga naroda i njegove vjere”, zaključio je fra Iko.

Turnir će 7. i 8. svibnja biti odigran na četiri stola u športskoj dvorani DOMPES-a, a participacija po igraču je 20 KM. Sav prihod bit će uplaćen u Fond za obnovu zagrebačke katedrale.

Plakat