Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hercegovacki-franjevci

U Zagrebu započeli 37. redovnički dani

U samostanu hercegovačkih franjevaca u zagrebačkoj Dubravi u petak 24. rujna, u organizaciji Hrvatske redovničke konferencije, započeli su XXXVII. redovnički dani s temom „Dar vjernosti – radost ustrajnosti“.

U Mostaru humanitarni turnir za obnovu zagrebačke katedrale

Ravnatelj mostarskog DOMPES-a (Doma kruha i Duha) fra Iko Skoko u izjavi za HKR i IKA-u najavio je stolnoteniski turnir koji će se održati 7. i 8. svibnja u sportskoj dvorani DOMPES-a, a sav prihod bit će uplaćen u Fond za obnovu zagrebačke katedrale.

Uočnica 76. obljetnice ubojstva hercegovačkih franjevaca

U samostanskoj crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu u subotu 6. veljače nastavljen je molitveni program u prigodi 76. obljetnice jugokomunističkog ubojstva hercegovačkih franjevaca. Nakon molitve krunice misu zadušnicu predvodio je zlatomisnik fra Dane Karačić.

Gostovanje Roberta Kurbaše na korizmenoj tribini u samostanu hercegovačkih franjevaca u zagrebačkoj Dubravi

Gost prve tradicionalne korizmene tribine koje se održavaju u samostanu hercegovačkih franjevaca u zagrebačkoj Dubravi (Avenija Gojka Šuška 2) bio je Robert Kurbaša, kazališni glumac koji je razgovarao s novinarom Glasa Koncila Ivanom Taševom. Kurbaša je govorio o kršćanskim vrijednostima u svijetu umjetnosti te je započeo izvedbom iz  monodrame Ispit savjesti koja poziva na produbljivanje vrednota.