Budi dio naše mreže
Izbornik

Prijave za sudjelovanje na Teološko-pastoralnom tjednu

Zagreb (IKA)

Zbog ograničenog broja sudionika svi koji će htjeti biti nazočni na predavanjima na Teološkom-pastoralnom tjednu trebaju se najaviti doc. dr. Branku Muriću.

E-adresa dr. Murića je bmuric@gmail.com.

„Crkva u svijetu kriza i ljudske patnje“ bit će tema 61. teološko-pastoralnog tjedna koji će se 26. i 27. siječnja održati na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, Vlaška 38.

Svečanost otvorenja tjedna bit će u utorak 26. siječnja u 9 sati. Slijedi predavanje „Crkva i njezina dosljednost poslanja“ (prof. dr. Anđelko Domazet) i predstavljanje monografije Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Potom će biti održana predavanja „Granične situacije ljudske egzistencije kao topoi vjere i nade“ (izv. prof. Pavle Mijović) i „Tjeskoba kao mogućnost čovjekova samoozbiljenja“ (izv. prof. Danijel Tolvajčić).

Popodnevni program počinje u 13.15 sati. Predviđena su predavanja „Više od ozdravljenja. Novozavjetna promjena paradigme o uzročno-posljedičnom odnosu grijeha i bolesti“ (doc. dr. Stipo Kljajić), „Bog i njegovo stvorenje pred zagonetkom patnje“ (doc. dr. Nedjeljka s. Valerija Kovač) i „Teologija križa kod crkvenih otaca te njezino značenje u današnjem ozračju patnje i kriza“ (doc. dr. Anto Barišić).

Program u srijedu 27. siječnja počinje u 9 sati. Na programu su predavanja „Moralni izazovi i zahtjevi kriza i patnje“ (doc. dr. Martina s. Ana Begić i dr. Miriam Mary Brgles), „Krize i psihičko stanje“ (prim. dr. Mirna Sisek – Šprem), „Sakrament pomirenja pred izazovima suvremenih kriza“ (mr. Milan Dančuo), „Odnos svećenika prema Bogu, drugima i samome sebi u vrijeme Covid-19. Predstavljanje rezultata istraživanja“ (doc. dr. Josip Bošnjaković) i „Pastoral pred izazovima nesigurnosti i patnje. Crkveno djelovanje u ozračju društveno-kulturnih kriza“ (izv. prof. Nikola Vranješ).

U 13 sati je rasprava, a u 13.20 sati tjedan će zatvoriti v.d. dekana KBF-a u Zagrebu prof. dr. Mario Cifrak.

Program Teološko-pastoralnog tjedna prenosit će se i putem YouTube kanala Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.

Ključne riječi:
teološko-pastoralni tjedan