Budi dio naše mreže
Izbornik

Priopćenje Biskupske konferencije SAD-a o krvoproliću u Teksasu

Washington (IKA)

„Svatko od nas treba u svojoj duši potražiti načine kako bismo više razumjeli ovu epidemiju zla i nasilja i moliti naše izabrane dužnosnike da nam pomognu poduzeti akciju“, kaže se u priopćenju Biskupske konferencije SAD-a nakon pokolja u osnovnoj školi u Teksasu, objavio je Vatican News.

„Previše se pucnjava dogodilo u školama, previše ubijanja nevinih. Naša nas katolička vjera poziva na molitvu za one koji su umrli i da obavijamo tuđe rane, te se pridružujemo molitvama u zajedništvu sa zajednicom u Uvaldeu i nadbiskupom Gustavom García-Sillerom. Dok to činimo, svatko od nas također treba u svojoj duši potražiti načine kako bismo više razumjeli ovu epidemiju zla i nasilja i moliti naše izabrane dužnosnike da nam pomognu poduzeti akciju“, navodi se u priopćenju američke BK.

Nadbiskup Chicaga, kardinal Blase Cupich u svojoj je izjavi osudio zakone o posjedovanju vatrenih oružja. „Moramo plakati i uroniti u bol, ali potom moramo biti spremni djelovati, suočeni s nečim što se čini nepremostivim očajem“. Primijetio je kako u Americi ima više oružja nego ljudi te naglasio kako su masovne pucnjave danas u Americi postala svakodnevna stvarnost, iako to nije uvijek bio slučaj.

„Pravo na nošenje oružja nikada neće biti važnije od ljudskog života“, zaključio je kardinal te dodao „i naša djeca imaju prava. A naši izabrani dužnosnici imaju moralnu dužnost zaštititi ih“, prenosi Vatican News.