Budi dio naše mreže
Izbornik

Pripadnici HV grade natkriveni prostor između šatora i KB Dubrava

Zagreb (IKA)

Pripadnici Hrvatske vojske započeli su u utorak 24. ožujka izgradnju natkrivenog prostora, tzv. komunikacijskog tunela, unutar samoodrživog ekspedicijskog kampa ispred Kliničke bolnice Dubrava koji će izravno povezati bolnicu sa šatorskim naseljem, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Nakon što su ekspedicijski kamp izgradili u rekordnom roku od dva dana, pripadnici Zapovjedništva za potporu kojima će se tijekom sutrašnjeg dana pridružiti i pripadnici Inženjerije izgradit će do kraja tjedna komunikacijski tunel dužine 350 metara koji će povezat sve šatore unutar ekspedicijskog kampa s bolnicom.

Pripadnik Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu natporučnik Vedran Jemrić pojasnio je detalje izgradnje komunikacijskog tunela: „Komunikacijski tuneli bi povezivali ulaz do bolnice dok će i šatori tipa Aljaska biti povezani, odnosno bit će uspostavljena komunikacija između svih šatora kako bi se pacijenti unutar kampa mogli voditi kroz natkriveni prostor. Inače je za ovu zadaću u normalnim uvjetima potrebno deset dana, a mi se nadamo da ćemo do kraja tjedna uspjeti riješiti i ovu zadaću. Sve svoje resurse smo prebacili ovdje“.