Budi dio naše mreže
Izbornik

Priprema proslave Dana medija u BiH

Sarajevo (IKA)

U prostorijama Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu 26. lipnja održana je sjednica Vijeća za medije Biskupske konferencije BiH na kojoj se razgovaralo o obilježavanju ovogodišnjeg Dana medija.

Na sjednici, pod predsjedanjem predsjednika Vijeća za medije BK BiH vojnog biskupa u BiH Tome Vukšića, sudjelovali su i generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević, ravnatelj Naših ognjišta fra Gabrijel Mioč, novinar Brane Vrbić i urednik Katoličkog tjednika vlč. Josip Vajdner, prenosi nedjelja.ba.

Na sastanku se promišljalo o organizaciji predstojećega Dana sredstava društvenih komunikacija koji se na prostoru BK BiH upriličuje posljednju nedjelju u rujnu.

Biskup Vukšić se osvrnuo na prošlogodišnju Nedjelju medija kada je na razini ovoga Vijeća, uz slavlje mise i druženje s novinarima, obilježavanje organizirano u Žepču.

Kao i do sada određeno je da bude otisnuta prigodna brošura u kojoj će, uz poruku pape Franje za Svjetski dan medija, biti: uvodne poticajne misli biskupa Vukšića, prijedlog za homiliju i molitvu vjernika te prigodna razmišljanja o Papinskom vijeću za sredstva društvenih priopćavanja i evangelizaciji putem medija masovne komunikacije.

Budući je ove godine na redu organiziranje Dana medija na području Banjolučke biskupije dogovoreno je da to bude 29. rujna u župi Drvar.