Budi dio naše mreže
Izbornik

Produljeno trajanje prve faze sinodskog procesa

Vatikan (IKA)

Generalno tajništvo Biskupske sinode objavilo je priopćenje u kojemu se navodi da je trajanje prve, dijecezanske faze sinodskog procesa produženo do 15. kolovoza 2022. godine, prenijela je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

„Brojna priopćenja koja smo primili ovih tjedana o sinodskom procesu od biskupskih konferencija, biskupija i eparhija uistinu su ohrabrujuća potvrda onih koji su u Crkvi predani slavlju prve faze sinodskog procesa, koja se pod temom ‘Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje’, sastoji od savjetovanja s Božjim narodom. Za sve ovo, zaista smo zahvalni“, piše u priopćenju Generalnoga tajništva.

Navodi se kako su za to vrijeme čuli s mnogo strana zahtjev za produženje tog prvog dijela sinodskog procesa, kako bi se Božjem narodu pružila veća prilika da doživi autentično iskustvo slušanja.

Svjesni da je sinodalna Crkva ona koja sluša, smatrajući kako je ova prva faza bitna za ovaj sinodski hod i ocjenjujući zahtjeve, uvijek tražeći dobro Crkve, Biskupska sinoda odlučila je produžiti tu fazu do 15. kolovoza 2022., navode. Tada će biti i rok za uručenje sažetaka konzultacija od biskupskih konferencija, Istočnih katoličkih Crkava sui iuris i drugih crkvenih tijela, stoji u priopćenju.

Ključne riječi:
Biskupska sinoda