Budi dio naše mreže
Izbornik

Prof. dr. Taras Barševski predvodio slavlje u Samoboru

Samobor (IKA)

U nedjelju 13. listopada u samoborskoj grkokatoličkoj župi blagdan Praoca naše vjere Abrahama proslavljen je svečanim liturgijskim slavljem koje je predvodio mitrofor dr. Taras Barševski, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Na liturgiji su suslužili žumberački biskupski vikar o. Daniel Vranešić, protojerej stavrofor Željko Pajić, protojerej stavrofor Milan Vranešić, samoborski župnik preč. Ivica Cik, prefekt franjevačkih novaka fra Marin Grbešić, a liturgijskom slavlju nazočio je i ekonom Križevačke eparhije i gornjogradski župnik o. Danijel Hranilović.

Mnogobrojnim vjernicima koji su se okupili na liturgijskoj proslavi Abrahamova u homiliji je govorio dr. Barševski. Ističući lik praoca vjere Abrahama propovjednik je napose istaknuo kako je Abraham bio prijatelj Božji, a svaki čovjek treba se svakodnevno radovati susretu sa svojim prijateljem tj. Bogom. Na kraju liturgijskog slavlja vjernici su cjelivali križ a za sve je nakon liturgije priređen zajednički agape. Svećenicima su se oko bratskog stola pridružili i župnici Samoborsko-okićkoga dekanata.

Ključne riječi:
Abrahamovo Samobor