Budi dio naše mreže
Izbornik

Proglašenja pobjednika „Šarenog natječaja za male misionare, velike umjetnike”

Zagreb (IKA)

Organizator „Šarenog natječaja za male misionare, velike umjetnike” - Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj - objavio je 23. ožujka pobjednika likovnog natječaja.

Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj izvještava kako je više od 200 radova pristiglo na natječaj koje je bilo organizirano na poticaj Međunarodnog tajništva Papinskog djela svetog djetinjstva u Rimu povodom 180. rođendana organizacije.

Pobjednički će se rad poslati u Rim, nakon čega će uz ostale pobjedničke radove nacionalnih uprava diljem svijeta biti uvršten u zajedničku monografiju koja će biti predstavljena 19. svibnja 2023. na 180. obljetnicu osnutka Djela svetog djetinjstva.

Tako će Hrvatsku predstaviti crtež Cvite Sušić, učenice 4. razreda Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić”.

Kreativni tim koji je pregledavao crteže činili su fra Ivica Vrbić, misionar u Boliviji; misonarke-redovnice Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka na Salomonskim Otocima, profesionalni fotograf Saša Ćetković te ravnateljica Papinskih misijskih djela u RH, s. Ivana Margarin. U odabiru je pomogao i suradnik ilustrator Dario Kukić, koji je ilustrirao društvenu igru „Veseli kilometri“ koju su Papinska misijska djela osmislili 2022.

Svi će pristigli radovi biti uključeni u monografiju povodom obilježavanja 180 godina Papinskog djela svetog djetinjstva.