Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava Dana vojne kapelanije bl. Alozije Stepinac i sv. Anđeli čuvari u Karlovcu

Karlovac (IKA)

U karlovačkoj vojarni Stožerni general Petar Stipetić, u sjedištu Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske, u srijedu 10. veljače koncelebriranom misom proslavljen je Dan vojne kapelanije blaženi Alozije Stepinac i sv. Anđeli čuvari.

Misno slavlje predvodio je policijski kapelan u Sisačko-moslavačkoj Policijskoj upravi don Ivo Borić, u koncelebraciji s domaćinom, vojnim kapelanom vlč. Ivanom Blaževcem, i vojnim kapelanima Karlovačkoga i Osječkog vojnoga dekanata.

Na početku misnog slavlja vlč. Blaževac pozdravio je okupljene vjernike karlovačke vojne kapelanije, pripadnike zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske i ostalih postrojbi, predvođenih zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske general-pukovnikom Borisom Šerićem i načelnikom Ureda zapovjednika HKoV, brigadirom Zoranom Lipošćakom.

Don Ivo u homiliji je usporedio je današnje vrijeme, vrijeme pandemije, potresa, neizvjesnosti i tjeskobe, s vremenom u kojem je živio blaženik Stepinac, vremenu triju velikih zala, nacizma, fašizma i komunizma. Njegov primjer uzor je svima nama kako se nepokolebljivom vjerom i pouzdanjem u Božju volju i providnost sve nedaće mogu prebroditi, samo treba biti ustrajan. Gledajmo na ovo vrijeme kao vrijeme izazova i kušnje i imajmo pred sobom uvijek lik našeg zaštitnika, blaženika Stepinca, koji je uz svoje  mučeništvo, patnje, izazove i kušnje koje je prolazio, bio i čovjek osmijeha i radosti, što i vama svima želim, zaključio je don Borić. Na kraju je vlč. Blaževac uputio riječi zahvale zapovjedniku, generalu Šeriću, predvoditelju misnog slavlja Boriću i svima koji su pridonijeli organizaciji proslave Dana vojne kapelanije.