Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: don-ivo-boric

Zlatomisničko slavlje vlč. Jordana Rovisa u Žminju

Žminjski župnik vlč. Jordan Rovis je nakon prve proslave 50. obljetnice prezbiterskog ređenja u rodnom Pićanu u listopadu, u nedjelju 19 studenog 2023. zahvalio Bogu za svoju svećeničku službu i u Župi sv. Mihovila u Žminju gdje djeluje 16 godina.

Proslava zaštitnika Župe sv. Petra i Pavla u Gvozdu

Župa sv. Petra i Pavla u Gvozdu proslavila je zaštitnike župe u četvrtak 29. lipnja, treću godinu u nizu u zajedništvu s vjernicima i u suradnji Policijske kapelanije Sv. Kvirina PU Sisačko-moslavačke.

Dan sjećanja na žrtve logora u Vojniću

Dan sjećanja na žrtve logora u Vojniću obilježen je u utorak 11. travnja u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Sisačko-moslavačke županije.

Susret Marijine legije u Vojniću

U župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Vojniću održan je u nedjelju 29. siječnja susret Marijine legije povodom 200. sastanka koji je održao prezidij „Majka dobrog savjeta – Vojnić“. Misno slavlje predvodio je župnik fra Ivo Bošnjak.

Proslava sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu

Župa Viduševac proslavila je u subotu 3. prsinca svog zaštitnika sv. Franju Ksavesrskog euharistijskim slavljem koje je predvodio i propovjedao policijski kapelan don Ivo Borić.

Godišnjica pogibije snimatelja Lederera i blagoslov spomenika braniteljima

Na brdu Čukur iznad Hrvatske Kostajnice, u srijedu 10. kolovoza obilježena je 31. obljetnica pogibije snimatelja Hrvatske radiotelevizije Gordana Lederera ubijenog na novinarskom zadatku 10. kolovoza 1991., a u Donjim Kukuruzarima blagoslovljen je spomenik svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane te civilnim žrtvama iz Domovinskog rata.

1 2 3 4