Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava Gospe od Anđela u Gornjoj Tramošnici

Gornja Tramošnica (IKA)

Vjernici Župe Gospe od Anđela u Gornjoj Tramošnici u BiH proslavili su 2. kolovoza svetkovinu svoje nebeske zaštitnice. Središnje misno slavlje predvodio je banjalučki pomoćni biskup Marko Semren uz koncelebraciju petnaestak svećenika Šamačkog, Doborskog i Dubravskog dekanata, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

U homiliji biskup Semren istaknuo je važnost potpunog oprosta kojeg je serafski svetac Sv. Franjo dobio.

Foto: nedjelja.ba

Na kraju slavlja župnik fra Marko Lovrić zahvalio je svećenicima koji su bili na raspolaganju za ispovijed, redovnicama, župljanima i hodočasnicima iz Domaljevca, Donje Tramošnice, Tolise i Vidovica koji su u vjerničkim procesijama došli i iskazali poštovanje Nebeskoj Majci.

Župni zbor iz Domaljevca animirao je središnje misno slavlje.

Vjernici su se za proslavu blagdana pripremali trodnevnicom tijekom koje su mise predvodili župnik u Zoviku fra Zdravko Anđić, samostanski i župni vikar župe Dobrava fra Ivan Pilić i arhiđakon Toliškog arhiđakonata dr. preč. Darko Tomašević.

Predvoditelji misnih slavlja tijekom trodnevne duhovne priprave na poseban su način istaknuli važnost zahvalnosti Bogu za sve darove koje dobivamo u životu po zagovoru Blažene Djevice Marije. Više su puta istaknuli ljepotu i važnost Porcijunkule u životu Sv. Franje Asiškoga.

Sva tri dana župljani i hodočasnici imali su priliku za sakrament pomirenja. Na samu svetkovinu svi vjernici i hodočasnici imali su priliku zadobiti potpuni oprost kroz ispovijed baš kao i u asiškoj Porcijunkuli.

Trodnevnu pripravu animirao je zbor župe Gornja Tramošnica pod ravnanjem s. Jele Dubravac.