Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava obljetnica u samostanu SMI u Samoboru

Samobor (IKA)

U subotu 22. listopada sestre Služavke Malog Isusa proslavile su 90. obljetnicu služenja u samostanu sv. Ivana Krstitelja u Samoboru i 50. obljetnicu djelovanja Dječjeg vrtića Cvjetnjak u sklopu samostana.

Zajedno s roditeljima i djecom te prijateljima i dobročiniteljima samostana zahvalile su na prijeđenom putu međusobnog darivanja svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio župnik preč. Ivica Cik, a koncelebrirali su gvardijan franjevačkog samostana u Samoboru fra Željko Janjić, OFM, i voditelj kuće susreta Tabor fra Ivan Matić.

Okupljene uzvanike i redovnice na početku je pozdravila kućna predstojnica u Samoboru s. M. Petra Marjanović.

Preč Cik u propovijedi osvrnuo se na pročitano evanđelje Pustite dječicu neka dolaze k meni (Mk 10, 13-16). Na misi su pjevala djeca Dječjeg vrtića Cvjetnjak, a svirala je Antonija Kosić, mama malene Elene, koja pohađa vrtić.

Prije euharistijskog slavlja upriličena je prezentacija o povijesti kuće i vrtića, koju je održala s. M. Nikoleta Košćak. Zahvalnu riječ nakon mise uputila je provincijska glavarica s. M. Emanuela Pečnik. Poslije euharistijskog slavlja uslijedilo je druženje i zajedničko blagovanje.