Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava stote obljentnice župe Vrh na otoku Krku

Vrh (IKA )

Župa Vrh na otoku Krku proslavila je 29. rujna svoga zaštitnika sv. Mihovila arkanđela i 100 godina od svoga osnutka. Svetu misu predvodio je krčki biskup Ivica Petanjak.

U svojoj propovijedi biskup je povezao ovu proslavu sa starozavjetnim jubilejem te uputio vjernicima poziv: „Sjetite se s ljubavlju i zahvalnošću svih onih svećenika i redovnika koji su vas u vjeri odgajali, svih onih s kojima ste živjeli, a sad su s onu stranu vremena i u vječnosti, onih s kojima sad dijelite život, dobro i zlo, nadanja i očekivanja. Ovo je vrijeme da se međusobno izmirite i oprostite, da nepravde ispravite, da zakoračite u novo stoljeće kao novi ljudi“.

Poslije mise biskup Petanjak blagoslovio je novouređeni trg ispred crkve. Uređenje je najvećim dijelom financirao Grad Krk, a ostatak troškova pokrila je župa Vrh. Blagoslovu je prethodio kulturno-umjetnički program koji je podsjetio na najvažnije događaje u župi tijekom sto godina njezina postojanja. U svom pozdravnom govoru župnik Ivan Milovčić naglasio je da trgovi ljude okupljaju, svojom širinom upućuju na slobodu, a otvorenošću na Boga. Gradonačelnik Darijo Vasilić je, uz čestitku župljanima za blagdan i obljetnicu, izrazio zadovoljstvo suradnjom s mjesnim odborom i župom u realizaciji tog projekta.

Ključne riječi:
biskup Petanjak Krk Vrh