Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krk

Radionica za voditelje župnih Caritasa Krčke biskupije

U organizaciji biskupijskog Caritasa u subotu 15. veljače u Krku je održano predavanje i radionica za voditelje župnih Caritasa o temi „Upravljanje kućnim budžetom i osobnim financijama”, s ciljem što kvalitetnije pomoći potrebitima koji se obrate župnim Caritasima.

Spomen sluge Božjega Antuna Mahnića

Svakog 14. dana u mjesecu u Krčkoj biskupiji vjernici se spominju svoga biskupa sl. Božjega Antuna Mahnića, objavljeno je na mrežnim stranicama Krčke biskupije.

Misa zahvalnica u Krku

Na Staru Godinu, 31. prosinca, krčki biskup mons. Ivica Petanjak predvodio je koncelebrirano slavlje Mise zahvalnice za godinu koja je na izmaku.

Biskup Mrzljak predvodio slavlje u Krku

Koncelebriranim misnim slavljem koje je u utorak 4. lipnja u krčkoj katedrali predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak svečano je proslavljena svetkovina sv. Kvirina, zaštitnika Krčke biskupije i Grada Krka.

Zemunski zborovi i članovi zajednice Hrvata Zemuna "Ilija Okrugić" posjetili Krk

U četverodnevnom posjetu otoku Krku boravili su članovi Hrvatske zajednice "Ilija Okrugić" iz Zemuna te Mješoviti pjevački zbor "Odjek" za ovu priliku združen sa župnim zborom "Sv. Cecilija" RKT župe Uznesenja BDM iz Zemuna. Razlog posjeta bio je susret ljudi i uzvrat za posjet pjevačkog zbora "Zvon" Zemunu i sudjelovanju na sedmom ekumenskom susretu zborova u Zemunu prošle jeseni kojemu je inicijator preč. Duspara, a organizatorica Renata Nađ.

Veliki petak u Krku

Na Veliki petak, 19. travnja, krčki biskup Ivica Petanjak predvodio je u krčkoj katedrali obrede muke i smrti Gospodinove.

Proslava Maslinske nedjelje u Krku

Proslava Maslinske nedjelje, 14. travnja u Krku, započela je okupljanjem vjernika na trgu ispred samostana franjevaca trećoredaca gdje je biskup mons. Ivica Petanjak, uz sudjelovanje više krčkih svećenika i redovnika, predvodio obred blagoslova maslinovih grančica. Nakon blagoslova, svi su se, u svečanom ophodu gradskim ulicama, uputili u katedralu.

1 2