Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krk

Biskup Petanjak slavio misu za pokojne biskupe i svećenike

U srijedu 3. studenog, kada se u Krčkoj biskupiji vjernici tradicionalno spominju pokojnih biskupa i svećenika biskupije i kada se za njih slavi misa, biskup Ivica Petanjak predvodio je koncelebrirano misno slavlje u krčkoj katedrali.

Početak akcije “72 sata bez kompromisa” na Krku

Krčki biskup Ivica Petanjak na dan mjesečnog spomena sluge Božje biskupa Antuna Mahnića, 14. listopada, predvodio je misno slavlje za volontere projekta “72 sata bez kompromisa” i one koji će po njihovim akcijama biti obogaćeni i blagoslovljeni. Mladi volonteri animirali su misno slavlje pjevanjem, čitali misna čitanja te predvodili molitvu vjernika.

Hodočašće vjernika Krčke biskupije Gospi Trsatskoj

Unatoč lošim vremenskim uvjetima, otočani su u nedjelju 11. listopada hodočastili Majci Božjoj Trsatskoj predvođeni krčkim biskupom mons. dr. Ivicom Petanjkom i mnogobrojnim svećenicima Krčke biskupije. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je mons. Petanjak koji je prije mise s vjernicima u trsatskoj bazilici sudjelovao na molitvi krunice.

Završile duhovne vježbe za dominikance-novake

U Vrbniku na Krku od 30. kolovoza do 4. rujna održane su duhovne vježbe za novake Hrvatske dominikanske provincije, Mislava Matijašića i Kristijana Zelića, koji u petak 4. rujna u popodnevnim satima polažu prve redovničke zavjete u dominikanskoj crkvi sv. Jeronima u Rijeci.

„72 sata bez kompromisa“ ove godine i na Krku

Projekt „72 sata bez kompromisa“ međunarodni je volonterski projekt koji se ove godine održava od 15. do 18. listopada u jednoj općini i 14 gradova diljem Hrvatske, a među kojima je prvi put i otok Krk.

U Krku započela trodnevnica uoči svetkovine sv. Kvirina

O. Dominik Magdalenić, prior karmelićanskog samostana u Krku predslavio je misu u ponedjeljak, 1. lipnja, na blagdan sv. Gaudencija, suzaštitnika Krčke biskupije, čime je započela trodnevnica priprave za svetkovinu sv. Kvirina, zaštitnika Krčke biskupije.

1 2 3