Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava sv. Ane u Dugoj Gori

Zagreb (IKA)

U prigodi spomendana sv. Ane u subotu 30. srpnja slavljena je misa kod raspela u Dugoj Gori, mjestu u sastavu Župe sv. Antuna – Generalski Stol.

Euharistiju je slavio župnik vlč. Mario Kralj. Okupilo se tridesetak Dugogoraca – onih koji žive ili im je podrijetlo iz Duge Gore. U propovijedi župnik je istaknuo kako je važno poput sv. Ane osluškivati Riječ Gospodnju i djelovati po njoj u svakodnevnom životu. „Nije toliko važno da nas netko ističe ili hvali u životu već je ključno ono što nosimo u srcu i to prenosimo generacijama koje dolaze iza nas – našoj djeci i unucima. Ono što nam je važno to ćemo i mi držati i oko toga se truditi, te kada naši mladi to vide – onda će i oni držati našu tradiciju. Posebno je važno imati ispred očiju spremnost sv. Joakima i Ane da prihvate ono što im Gospodin u život donosi. Tako im je podario u starosti dijete – Blaženu Djevicu Mariju koja je postala majka Gospodina našega Isusa Krista i naša majka“, rekao je vlč. Kralj.

„U svojem domu, Blažena Djevica je naučila osluškivati Božji glas, stoga je, kad ju je posjetio arkanđeo Gabrijel, kako nam donosi sveti pisac, poslije pozdrava ‘milosti puna’ stala razmišljati kakav bi to pozdrav bio. I mi u našem životu, neovisno jesmo li mladi ili stari, u zrelosti života ili u osvitu života – moramo razmišljati što Gospodin od nas traži i želi. Spremnost na žrtvu i križ ono je što obilježava Isusova učenika te i mi trebamo po uzoru na sv. Anu svoj život živjeti tako da je u skladu s onim što ispovijedamo“, zaključio je župnik.

Nakon mise okupljeni su ostali u radosnom druženju.

Ključne riječi:
Duga Gora sv. ana vlč. Mario Kralj