Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava svetkovine Navještenja Gospodinova u Društvu Prijatelja Malog Isusa

Zagreb (IKA)

Svetkovina Navještenja Gospodinova, koja je 2024. godine proslavljena 8. travnja, patron je Društva „Prijatelji Malog Isusa“.

Povodom toga članovi Društva Prijatelja Malog Isusa zagrebačke provincije sestara služavki Malog Isusa taj su dan proživjeli u svečanom raspoloženju u svojoj župnoj zajednici ili kao gosti u zajedništvu s Prijateljima Malog Isusa u drugoj župnoj zajednici.

Cjelodnevno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom bila je duhovna priprema za središte proslave – svečano euharistijsko slavlje. U tišini molitve članovi Društva Prijatelji Malog Isusa imali su priliku zahvaliti Gospodinu za mnoge darove i milosti kojima ih svakodnevno obasiplje te ga zamoliti za njegovu blizinu i blagoslov u daljnjem življenju duhovnosti i poslanja među svojim župljanima i svima s kojima se susreću.

Na kraju euharistijskog slavlja obnovili su svoja obećanja koja su dali prilikom stupanja u Društvo te time obnovili svoju želju i spremnost za naviještanje Radosne vijesti u svakodnevici.

Zajedništvo se nastavilo radosnim druženjem i nakon euharistijskog slavlja tijekom kojega su članovi Društva međusobno podijelili svoja iskustva i doživljaje te se sa zahvalnošću osvrnuli na proteklo razdoblje.