Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava Velike Gospe u Bračevcima

Bračevci (IKA/TU)

Prvi puta svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije proslavljena je 15. kolovoza u novoizgrađenoj crkvi u Bračevcima, filijali Župe Drenje u Đakovačkom dekanatu.

Na svečanom euharistijskom slavlju koje je predvodio župnik Željko Čabaj okupio se velik broj vjernika iz cijele župe i okolnih mjesta. Uz proslavu Velike Gospe na euharistijskom slavlju zajednica je postala bogatija za tri člana – sakrament krštenja primili su: Matko Lukerić, Mila Petrović i Mirel Hodžić.

Kako u Bračevcima nije postojao prikladan liturgijski prostor, izgradnja crkve koja je posvećena Uznesenju Blažene Djevice Marije počela je 2013. godine uz pomoć Đakovačko-osječke nadbiskupije, Nadbiskupskog ordinarijata iz Kölna, Međunarodne crkvene organizacije papinskog prava „Crkva u nevolji“ (Kirche in Not), Županije osječko–baranjske, Općine Drenje i župljana.

U trenutačnoj fazi izgradnje moguće je održavati euharistijska slavlja, potrebno je postaviti rasvjetu i opremiti unutrašnjost, uključujući i unutarnju stolariju, a potom je potrebno vanjsko uređenje i uređenje okoliša.

Župnik Čabaj zahvalio je mještanima na zalaganju i pripremi za taj poseban dan te župnom zboru iz Drenja koji je predvodio pjevanje. Svi koji žele dati svoj prilog za izgradnju crkve u Bračevcima mogu se obratiti u Župni ured sv. Mihaela arkanđela, 031/862 013, Kralja Zvonimira 1, 31418 Drenje.