Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava župnih zaštitnika nastavljena biciklijadom oko Gvozda

Gvozd (IKA)

Biciklijada „Tour de Gvozd“ u sklopu proslave Petrova održana je prvi put u petak 30. lipnja poslije večernje mise u organizaciji Župe sv. Petra i Pavla u Gvozdu, izvijestila je Župa.

Na inicijativu mladog župljanina Ivana Radmana i župnika fra Marka Hrgote prijeđeno je biciklima pet kilometara oko Gvozda na čast sv. Petra i Pavla. Župnik je, tijekom vožnje biciklima, molio zajedno sa svojim vjernicima.

„Nakana je bila potaknuti i mlade i stare na zajedničke susrete i druženje u molitvi i zabavi koji vraćaju povjerenje, međusobnu bliskost i na neki način oživljavaju ovaj siromašni i zaboravljeni kraj“, poručili su iz Župe.

„Uz dvadesetak vjernika, koji su se odvažili voziti ‘tour de Gvozd’, moglo se osjetiti jedinstvo i zajedništvo različitih dobi i profesija župne zajednice, od najmlađeg do najstarijeg. Zato i jest život dar od Boga koji se treba živjeti. Ovakvi događaji vraćaju čovjeka iz virtualnog robovskog svijeta u stvarni pomalo zaboravljeni prirodni svijet. Vraća čovjeka čovjeku. Taj susret i druženje nastavili su se u župnom dvorištu uz osvježenje i čašicu razgovora“, istaknuli su iz Župe sv. Petra i Pavla.