Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-marko-hrgota

Održan malonogometni turnir u Gvozdu

U povodu vanjske proslave zaštitnika sv. Petra i Pavla u Gvozdu u subotu 1. srpnja organiziran je malonogometni turnir na kojem je sudjelovalo osam ekipa.

Križevo u Gvozdu

Na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa, u srijedu 14. rujna, župnik fra Marko Hrgota predvodio je u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Gvozdu misu za početak nove školske godine, na kojoj su se zajedno s učiteljima okupila sva djeca Osnovne škole Gvozd.

Glina: Proslavljen patron Župe sv. Ivana Nepomuka

Patron Župe sv. Ivana Nepomuka u Glini proslavljen je u ponedjeljak 16. svibnja. Misno slavlje predvodio je župnik Župe sv. Petra i Pavla u Gvozdu i profesor gregorijanskog pjevanja fra Marko Hrgota.

Održan koncert gregorijanskih antifona i otvorena izložba na Svetom Duhu

U Župi sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu u Zagrebu na prvi korizmeni petak, 4. ožujka nakon večernje mise u samostanskoj dvorani sv. Franje koncert gregorijanskih antifona iz IX., X. i XI. stoljeća održao je mr. art. mo. fra Marko Hrgota, a u kapeli Svetoga Križa otvorena je izložba akademskog slikara Ante Čule „Put križa“, inače župljanina te župe.

Samostanski kapitul i duhovna obnova za franjevce u župi Vojnić

U Župi sv. Ante Padovanskog u Vojniću u Sisačkoj biskupiji u ponedjeljak 8. studenoga, na blagdan bl. Ivana Duns Škota, svećenici franjevci Bosne Srebrene samostanskog područja Sv. Ilije Zagreb slavili su drugi ovogodišnji samostanski kapitul i održali duhovnu obnovu, na kojima su sudjelovala njih petorica pastoralno angažiranih u župama Gvozd, Kompolje, Brlog, Vratnik, Sesvetska Sopnica i Vojnić, izvijestila je FIA.

Proslava blagdana sv. Ante u Vojniću

Na svečan način u Vojniću u Sisačkoj biskupiji proslavljen je župni blagdan i zaštitnik sv. Antun Padovanski. Proslavi je prethodila trodnevnica koju su predvodili: župnik fra Ivo Bošnjak, fra Marko Hrgota, župnik susjedne župe Gvozd i don Ivo Borić, policijski kapelan Sisačko-moslavačke PU.