Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljen blagdan sv. Ilije u Segetu

Seget (IKA)

Vjernici i hodočasnici Župe Gospe od Ružarija iz Segeta proslavili su 20. srpnja blagdan sv. Ilije. Svečano misno slavlje ispred zavjetne crkvice iz 13. stoljeća predvodio je župnik Drvenika don Dražen Balić uz koncelebraciju župnika domaćina don Nikole Galova.

U propovijedi don Dražen je govorio o sv. Iliji kao starozavjetnom proroku, koji se prije tri tisuće godina borio protiv krivovjerja, bezboštva i lažnih proroka. „Danas kao da se ništa nije promijenilo, premda je Krist prije dvije tisuće godina svojom mukom, smrću i uskrsnućem pobijedio zlo i nama osigurao život, ipak to zlo uvijek se bori s dobrom. Ilija je cijeli svoj život hodio prema Bogu i propovijedao dobro i borio se protiv zla. Zovu ga još ‘gromovnik’, jer je žustro i gromko propovijedao Božju riječ. Kao što je bilo u Ilijino vrijeme i vrijeme sv. Ivana Krstitelja, tako je i danas – na svima nama je da se borimo protiv zla, sakramentalnim životom, dobrim djelima, molitvom i uz Božju pomoć ćemo se oduprijeti tami“, rekao je, između ostalog, don Dražen Balić.

Pri kraju misnog slavlja župnik Galov zahvalio je vlč. Baliću na predvođenju slavlja. Poručio je vjernicima da se otvore Kristu objave, koji se objavljuje u lahoru, malom vjetru, u molitvi, tamo gdje su se dvojica, trojica sabrala u njegovo ime, te da plodove preobraženja nakon liturgije nastave živjeti u svom život. Najavio je i obnovu crkava u župi pod nazorom konzervatora i početak gradnje pastoralnog centra.