Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljen blagdan sv. Nikole biskupa, nebeskog zaštitnika župe Udbina

Udbina (IKA)

Župa Udbina proslavila je proteklih dana vrlo svečano blagdan svog nebeskog zaštitnika trodnevnom duhovnom pripravom kao i središnjim misnim slavljem u petak 6. prosinca kojeg je predslavio generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić.

Prvog dana u utorak 3. prosinca misu je u 17 sati predslavio ovogodišnji mladomisnik Gospićko-senjske biskupije i župni vikar župe sv. Križa iz Ogulina vlč. Josip Tomljanović u suslavlju domaćeg župnika i dekana udbinskog preč. Josipa Šimatovića. Nakon mise on se ukratko predstavio nazočnim župljanima. U srijedu 4. prosinca misu je predslavio župni vikar župe Uznesenja BDM iz Senja vlč. Nikola Prša, dok je posljednjeg dana trodnevnice u četvrtak 5. prosinca misu predslavio generalni vikar gospićko-senjske biskupije mons. mr. Marinko Miličević.

Nakon mise on je blagoslovio sliku sv. Nikole biskupa, rad akademskog slikara Josipa Botterija Dinija, nastalu za ovogodišnje, druge međunarodne likovne kolonije na Udbini. I mons. Miličević je održao kratko predstavljanje odnosno razgovor i razmišljanja o temi opraštanja, osobne molitve, pristupanja svetoj ispovjedi ali i odazivu na Gospodnji poziv.

Središnje misno slavlje na sam blagdan predslavio je u Crkvi hrvatskih mučenika generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić u koncelebraciji čuvara svetišta i župnika i dekana udbinskog preč. Josipa Šimatovića te sedam svećenika iz dekanata i biskupije. Istog dana sv. Nikola je pohodio djecu Udbine te ih u prostoru crkve darovao.