Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljen spomendan bosanske kraljice Katarine Kosače-Kotromanić

Vodice (IKA)

Spomendan Katarine Kosače-Kotromanić, bosanske kraljice i franjevačke blaženice, proslavljen je u utorak, 25. listopada, na dan njezina preminuća, u župnoj crkvi Našašća sv. Križa u Vodicama.

Slavlje spomena i misu predslavio je generalni vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić, uz suslavitelja župnika don Franju Glasnovića i sudjelovanje vjernika župe te članova Zajednice Hrvata iz BiH u Šibensko-kninskoj županiji.

Mons. Mlakić u prigodnoj propovijedi ocrtao je lik blažene Katarine i sve nazočne pozvao da se poput nje i njezina primjera i života u vjeri u svim životnim situacijama pouzdaju u Gospodina i vjeruju njemu i vrše njegovu volju.

Župnik don Franjo je na kraju pozdravio vjernike i mons. Mlakića i zahvalio im što su tim slavljem i spomenom sačuvali uspomenu na tu svetu ženu čvrste vjere i pouzdanja u Gospodina.

Inicijativa i poticaj na spomen i proslavu kraljice Katarine koji se po treći put proslavio u Šibenskoj biskupiji potekao je od Zajednice Hrvata iz BiH u Šibensko-kninskoj županiji koja okuplja stanovnike i vjernike koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine.