Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljen zaštitnik šibenske policijske kapelanije sv. Luka

Skradin (IKA)

Policijska kapelanija Policijske uprave šibensko-kninske proslavila je u ponedjeljak 18. listopada svoga nebeskog zaštitnika svetog Luku evanđelista svečanim misnim slavljem koje je u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Skradinu predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić.

Biskup Rogić u homiliji je poručio policajcima da uvijek donose mir. „Nije li i to zadaća policajca? Netko će se smiriti kad ga vidi jer će osjetiti da mu dolazi pomoć, drugi će se prepasti pa neće učiniti zlo koje je naumio. Donosite taj mir, ma kako vam zadaća puno puta teška bila i izgledala nemoguća. Bit će i mjesta gdje vas neće primiti – kaže Isus svojim učenicima. Ne dogodi li se to i vama! Usprkos tome, sačuvajte svoj mir i budite njegovi glasnici“, kazao je šibenski biskup.
Naglasio je da i policajac na svoj način postaje djelatnik Kraljevstva Božjeg. „Gdje god donese mir, pravdu, istinu, onu dobrotu, dobronamjernost i ljubav koja pobjeđuje mržnju gradi se Božje kraljevstvo. A ono je takvo Kraljevstvo u kojem nitko nije zakinut, nitko podčinjen, niti obespravljen. Sveti Luka i policija zajedno mogu svjedočiti i graditi sliku toga Božjeg kraljevstva na zemlji. U svemu dobrom što činite neka vas uvijek prati zagovor svetog Luke“, poručio je biskup Rogić.
Misu su koncelebrirali policijski kapelan don Darko Poljak, te umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas. Na misnom slavlju okupili su se i redarstvenici Policijske uprave šibensko-kninske predvođeni načelnikom Ivicom Kostanićem.
Šibenska policijska kapelanija osnovna je 18. listopada 2010. godine dekretom tadašnjega vojnoga biskupa Jurja Jezerinca, a za kapelana imenovan je svećenik Šibenske biskupije don Darko Poljak koji tu službu obnaša i danas.