Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljena 25. obljetnica svećeničkog ređenja fra Josipa Blaževića

Šiškovci (IKA)

Provincijski ministar hrvatskih franjevaca konventualaca fra Josip Blažević proslavio je u rodnom mjestu Šiškovcima (župa Cerna kod Vinkovaca), na spomendan sv. Joakima i Ane, u ponedjeljak 26. srpnja, 25. obljetnicu svećeničkog ređenja i mlade mise.

Fra Josip je misu predslavio u filijalnoj crkvi sv. Ane u kojoj je prije 25 godina predslavio mladu misu.

Kao i na mladoj misi propovijed je izrekao fra Martin Dretvić, član vinkovačkog samostana franjevaca konventualaca, koji je podsjetio na taj događaj i zahvalio Bogu za sve dobro učinjeno preko svećeničkih i redovničkih ruku fra Josipa Blaževića.

Mjesni župnik vlč. Krešimir Jukić iz Cerne, pod čijom je pastoralnom skrbi i crkva sv. Ane u Šiškovcima, na kraju mise, među ostalim, pročitao je prigodnu čestitku đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića. Također je jubilarcu izrazio posebnu zahvalnost za sve ostvareno u dosadašnjem životu, posebno za uzoran primjer njegovih roditelja i brojne rodbine.

Misa je završena pred crkvom, gdje je fra Josip blagoslovio novopostavljeni spomenik Kristu Gospodinu, koji će prolaznike podsjećati na Boga i pozivati u crkvu.

Sa srebrenomisnikom susalvilo je nekoliko svećenička i redovničke braće iz vinkovačkoga i zagrebačkog samostana.

U crkvi i oko crkve okupilo se mnogo vjernika, koje ni velika vrućina nije spriječila u sudjelovanju u proslavi.

Druženje se poslije mise nastavilo i završilo u užem obiteljskom krugu fra Josipove rodbine, uz koji su se okupili svećenici i fratri iz Provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca. Provincijski tajnik fra Ljudevit Maračić, tom je prigodom u ime Provincije zahvalio za sve ono što je na području pastoralnoga (župni vikar u Zagrebu i Vinkovcima), katehetskoga (vjeroučitelj u nekim zagrebačkim školama), pedagoškoga (višegodišnji magister bogoslova), znanstvenoga (doktorat u Rimu i profesor u Zadru), izdavačkoga (urednik Veritasa, autor osam knjiga, urednik brojnih izdanja), kulturnoga (Festival kršćanskog kazališta, Hrvatski areopag), a posebno poglavarskog djelovanja (definitor, vikar i provincijski ministar) učinio za Provinciju, Crkvu i Narod.