Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: 25-obljetnica

Papa Franjo čestitao mons. Stojanovu 25. obljetnicu biskupskog ređenja

Apostolski nuncij u Republici Sjevernoj Makedoniji mons. Luciano Suriani je 1. svibnja 2024. u biskupskoj rezidenciji u Skopju uručio skopskom biskupu I strumičko-skopskom eparhu Kiri Stojanovu čestitku pape Franje povodom 25. obljetnice biskupskog ređenja, koju objavljujemo u cijelosti.

Smrtonosni instrumenti smrti

Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju, koji se obilježava 4. travnja, utemeljila je Opća skupština Ujedinjenih naroda u prosincu 2005. godine kako bi se na svjetskoj razini podsjetilo na potrebu izgradnje mira i zaštite ljudskih života, ističe se u izdanju lista „L`Osservatore Romano“.

Predavanja drugoga dana simpozija "Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj"

Drugoga dana simpozija, koji je o temi "Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj" održan u Zagrebu, predavanje o povijesti i baštini Centra HBK za promicanje socijalnog nauka Crkve te pogledu u njegovu budućnost, 24. studenoga održala je tajnica Centra doc. dr. Dubravka Petrović Štefanac. Izv. prof. dr. sc. Jakša Krišto s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavio je mogućnosti primjene socijalnog nauka Crkve u gospodarstvu, a doc. dr. Marijana Kompes s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u političkom životu.

1 2 3 14