Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljena svetkovina posvete župne crkve Sv. Josipa u Šišljaviću

Šišljavić (IKA)

Svečanim misnim slavlje proslavljena je u nedjelju, 3. listopada svetkovina posvete župne crkve Sv. Josipa u Šišljaviću.

Misu je predslavio generalni vikar Sisačke biskupije mons. Marko Cvitkušić. Na početku misnog slavlja vjernički puk pozdravio je župnik vlč. Mladen Vidak zahvalivši Bogu za ovaj bogoslužni prostor gdje se vjernici od 1902. godine okupljaju na susret s Gospodinom. Po župnikovim riječima ova župna crkva sv. Josipa simbol je vjerničkog i župnog zajedništva.

U prigodnoj propovijedi mons. Cvitkušić je istaknuo da je ova bogomolja (mjesto gdje se Bogu moli!) posvetom postala „kuća Božja“, posvećena Bogu i čovjekovom susretu s njime u molitvi, slavljenju mise, primanju sakramenata i vjerske pouke. „Zato u crkvu ne pripadaju svjetovna predavanja, sportske natjecanja, pa ni koncerti ukoliko nije u pitanju duhovna glazba. To je prostor koji pripada Bogu i ljudima gdje se okupljaju kao vjernici i molitelji. Zato se u bogomolju ide u prikladnoj odjeći i u njoj se ponaša s poštovanjem“.

Potom je propovjednik rekao da ne smijemo zaboraviti ni živu Crkvu koja ispovijeda Boga i Krista. „Bogu treba čovjekovo vjerno i čisto srce u kojem će boraviti na što nas podsjeća i apostol Pavao i poslanici Korinćanima: Hram ste Božji i Duh Božji prebiva u vama…Jer Hram je Božji svet, a to ste vi.“, zaključio je.

Na kraju slavlja predslavitelj je blagoslovio željezni okvir ulaznih vrata crkve u koji je ugrađena posebna mreža koja će poslužiti za provjetravanje crkve.

Misno slavlje je uveličao je svojim skladnim pjevanjem župni pjevački zbor.