Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljena svetkovina sv. Nikole u Račišću

Račišće (IKA)

Svetkovina sv. Nikole proslavljena je u srijedu, 6. prosinca 2023. u Župi sv. Nikole u Račišću na otoku Korčuli, izvijestio je Ured za medije Dubrovačke biskupije.

Misu je predvodio superior Isusovačkog samostana i voditelj kauze za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića p. Mirko Nikolić. Koncelebrirali su dekan Korčulanskog dekanata don Frano Kuraja, župnik u Smokvici i Čari don Stipe Miloš te župni vikar u Blatu i pastoralni suradnik u Račišću, Žrnovu i Pupnatu don Mišo Pecotić.

Mirko Nikolić je u propovijedi istaknuo tri legende o sv. Nikoli koje „nose poruku“ o očinskoj brizi sv. Nikole za ljude. „Jako nam je važna ta očinska briga i da očevi imaju i vrše svoju ulogu u obitelji brinući se za svoju obitelj, predvodeći molitvu i poput sv. Nikole budu brižljivi i pažljivi na sve potrebe“, kazao je. Napomenuo je propovjednik da sv. Nikola pokazuje da je važno „otvoriti se“ Bogu. Kako bi život bio plodan dobrotom, to bi vjernici trebali činiti i sa svojim talentima.

Na misi je pjevao župni zbor koji vodi s. Kristina Maleš. Župnik don Robert Karačić zahvalio je svima na sudjelovanju u proslavi svetkovine sv. Nikole. Kip sv. Nikole na župnu svetkovinu vjernici su nosili u procesiji kroz mjesto.