Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljena svetkovina Tijelova u Vukšiću

Vukšić (IKA)

Vjernički puk Vukšića, Lišana, Bulića, Ostrovice i Provića u četvrtak, 8. lipnja proslavio je svetkovinu Tijelova.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je fra Božo Mandarić u župnoj crkvi sv. Mihovila u Vukšiću. Liturgijsko pjevanje animirao je mješoviti župski pjevački zbor.

Fra Božo je propovijedao o svetkovini Tijelova, a pogotovo o poštovanju Tijela i Krvi Kristove. „Draga braćo i sestre danas slaveći blagdan Presvetog Tijela i krvi Kristove, mi častimo euharistiju i Božje predanje. Jakost, snaga, pobožnost, to su darovi Duha Svetoga koji rastu u našoj svetoj crkvi. Dao dragi Bog da ga danas častimo svom dušom, srcem, umom svojim i da to ne budu samo izgovorene riječi. Dolazi na ispovijed, ne boj se pred Bogom ni pred ljudima!”, kazao je fra Božo Mandarić.

Na kraju mise fra Božo je najavio svečanu tradicionalnu procesiju koja se uputila iz crkve sv. Mihovila i išla okolo groblja natrag u crkvu. Ministranti s križem u bijelim haljinama su hodajući ispred Presvetog Oltarskog Sakramenta posipali po cvijeće cesti, uz župnika s Presvetim i ostalim vjerničkim pukom. U procesiji su čitani prigodni tekstovi i razmatranja te pjevane euharistijske pjesme. Prema tradiciji, župnik je blagoslovio cijelu župu sv. Mihovila s četiri stajališta. U crkvi je poslije procesije udijeljen svečani blagoslov, a potom je Presveti Oltarski Sakrament pohranjen u svetohranište, čime je završena središnja proslava Tijelova za župu sv. Mihovila.

Ključne riječi:
fra Božo Mandarić Tijelovo