Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljena svetkovina Uzašašća Gospodinova u HKM Wiesbaden

Wiesbaden (IKA)

Hrvatska katolička misija Wiesbaden proslavila je u četvrtak 26. svibnja u crkvi Sv. Kilijana svetkovinu Uzašašća Gospodinova. Misno slavlje predvodio je župnik fra Kristijan Montina, prenosi KTA.

„U narodu je svetkovina Uzašašća poznata i kao Spasovo jer znamo kako je došlo spasenje. Uzašašće ili Spasovo slavi se četrdeset dana nakon svetkovine Kristova uskrsnuća, odnosno Uskrsa”, rekao je, između ostalog, u propovijedi fra Kristijan. Osvrnuo se i na Dan očeva koji je slavljen isti dan, kazavši kako „žena drži tri kantuna u kući jednako kao što muškarac drži onaj jedan bez kojeg bi se kuća urušila, i zato su i otac i majka jednako važni za obitelj”.

Očevima je fra Kristijan, na kraju propovijedi, poručio da budu ustrajni u svojoj zadaći da čuvaju, odgajaju i budu zaštitnici svojoj djeci i obitelji. Misno slavlje je animirao dječji zbor kojeg je pripremila s. Gordana Davidović. Dječji zbor je tek osnovan i na blagdan Spasova su prvi put pjevali na misi.

Poslije mise uslijedilo je druženje vjernika uz glazbu. U povodu svog rođendana, koji je bio prije nekoliko dana, fra Kristijan je počastio vjernike hranom i slasticama. Druženja su, poručuju iz HKM Wiesbaden, gotovo postala tradicija. Naime, vjernici često ostaju u dvorištu crkve i poslije mise, druže se i njeguju svoje prijateljstvo i kontakte, prenosi KTA.