Budi dio naše mreže
Izbornik

Proštenje svetog Antuna Padovanskoga u Čestijancu

Čestijanec (IKA)

Generalni vikar Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić u zajedništvu sa župnikom župe Svetog Martina na Muri i dekanom Štrigovskog dekanata Ivanom Hercegom slavio je misu u prigodi proštenja svetog Antuna Padovanskoga u nedjelju 16. lipnja u naselju Čestijanec nedaleko Svetog Martina.

Riječ je o novom proštenju u župi Sveti Martin na Muri, uvedenom ove godine. Na početku misnog slavlja mons. Perčić je blagoslovio obnovljenu kapelicu i kip sv. Antuna Padovanskoga.

Generalni vikar je posebno naglasio važnost svetkovine Presvetog Trojstva i sve pozvao na zajedništvo, te dodao kako je sv. Antun Padovanski dobar primjer otvorenosti Bogu u službi ljudi. Mnogi posebno mole zagovor sv. Antuna kada nešto izgube da to nađu, a često se možda i mi izgubimo od Božje blizine, te smo pozvani biti bliže Bogu, zaključio je mons. Perčić.

Na kraju misnog slavlja župnik je zahvalio svima koji su pomogli u obnovi kapelice i kupnji kipa sv. Antuna Padovanskoga. Na misi su bili i načelnik općine Dražen Crnčec i njegov zamjenik Martin Srša. Općina je također dala određeni doprinos u obnovi kapelice.

Pjevanje na misi animirao je zbor mladih uz vodstvo Patrika Zamude. Poslije misnog slavlja bilo je druženje uz prigodnu okrepu koju su pripremili mještani Čestijanca.