Budi dio naše mreže
Izbornik

Prva obitelj iz Ukrajine smještena u Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Zagreb (IKA)

Caritas Zagrebačke nadbiskupije je u srijedu, 30. ožujka za raseljene osobe iz Ukrajine otvorio svoju kuću u zagrebačkoj Kustošiji u koju je uselilo prvih petero stanara.

Tijekom proteklih tjedana obiteljska kuća u Ulici sv. Nikole Tavelića, koja je do sada imala različite namjene, posebno je uređena i opremljena za prihvat sedamnaest osoba. Do kraja tjedna pristići će i ostali.

Ravnateljica nadbiskupijskog Caritasa s. Jelena Lončar srdačno je dočekala mladu ukrajinsku obitelj s troje male djece, čija je vesela priča za čas oživjela prostrano prizemlje katnice opremljene odgovarajućim namještajem i tehničkim uređajima.

Stanari će biti smješteni u šest dvokrevetnih i/ili trokrevetnih soba, a kuću krasi lijepo dvorište, prikladno za sigurnu igru djece te prostrana natkrivena terasa.

Gospodin Andrii (41) i njegova supruga gđa Olena (33) u Hrvatsku su došli sa svoje troje djece, u dobi od šest, četiri i dvije godine. Došli su iz mjesta Kamjanec-Podiljskij, koje se nalazi blizu ukrajinsko-rumunjske granice. Do danas su bili na smještaju u Hotelu »Plitvice«.

Iz svojega doma otišli su u neizvjesnost, ne znajući što ih čeka, ali ispalo je sve puno bolje nego li su mogli zamisliti. Primili su jako puno pomoći i podrške od svih ljudi koje su sreli te su beskrajno zahvalni zagrebačkom Caritasu i svim dobrim ljudima.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije i kroz akciju »I sitno je bitno« prikuplja pomoć za raseljene osobe iz Ukrajine te poziva sve koji mogu da se uključe u pomoć.