Budi dio naše mreže
Izbornik

Prva obljetnica djelovanja Zaklade sveti Dominik Savio

Zagreb (IKA)

Na blagdan svetog Dominika Savia, 6. svibnja, Zaklada koja nosi ime po tom malom svecu velikog duha, utemeljena na isti dan prošle godine, Zaklada sveti Dominik Savio proslavila je svoj prvi rođendan.

Božjom providnošću, dobrotom i ljubavlju vlč. Ivice Berdika u župi sv. Stjepana prvomučenika, Botinec članovi Zaklade su misnim slavljem proslavili prvu obljetnicu djelovanja Zaklade.

Kao i za sva prethodna važnija događanja vezana uz život svetog Dominika Savia, utemeljitelji Zaklade, podupiratelji pripremali su se molitvom devetnice i svakodnevnom krunicom svetom Dominiku Saviu.

Na misi su prikazani svi stipendisti koje Zaklada pomaže i duhovno prati, dvije majke koje ne mogu začeti dijete, kao i svi mladi te naši ovogodišnji prvopričesnici, ministranti koje sveti Dominik Savio posebno zagovara. Svečano misno slavlje u Župi Botinec uveličao je iznimno stalno veliki broj ministranata na oltaru kao i snažan slavljenički tim zajednice Nanovo rođeni.

Nakon mise svi prisutni vjernici poslušali su izlaganje o kratkom, ali bogatom životu sv. Dominika Savia. Tom prilikom predstavljena je i Zaklada koja na tragu Dominikovog života nastavlja pomagati mlade u školovanju kroz materijalnu pomoć i duhovno pratiteljstvo.

Slavlje je završeno čašćenjem relikvije svetog Dominika Savia te posebnim Dominikovim blagoslovom za prisutne brojne ministrante, djecu, podupiratelje Zaklade i ostale vjernike.

Zajedničko druženje nastavljeno je u prostorijama Župe Botinec uz malu zakusku, slavljeničku tortu i druženje.

Na izvoru žive vode koja pršti iz vrlo male i skromne župe Botinec, vlč.Berdika, uz zajednicu vrelih srca mladih Nanovo rođeni, uz brojne simpatizere, prijatelje, podupiratelje na najljepši način proslavljen je spomendan svetog Dominika Savia, a time i prvi rođendan mlade Zaklade koja se diči imenom tog velikana Duhom.