Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: obljetnica

76. obljetnica mučeništva vlč. Martina Bubnja

U utorak 27. travnja navršilo se 76 godina od mučeničke smrti prvog prvog sušačkog župnika vlč. Martina Bubnja. Tim povodom, a zbog važećih epidemioloških mjera, župnik sušačke župe sv. Ćirila i Metoda vlč. Siniša Vujčić sam je pohodio mjesto mučeništva vlč. Bubnja i kod jame Bezdan u Kostreni pomolio se za dušu prvog sušačkog župnika i sve nevine žrtve.

250 godina od osnutka Župe Mrkopalj

U četvrtak 8. travnja navršilo se 250 godina od osnutka Župe Mrkopalj. Tim povodom u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije Žalosne, iznad središnjih vrata, a pod trijemom pjevališta, postavljena je kamena ploča.

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

U povodu obilježavanja 29. obljetnice osnutka 101. bosanskobrodske brigade Hrvatskog vijeća obrane, (BBB) prve postrojbe u BiH koja je pružila otpor tadašnjem neprijatelju, preživjeli hrvatski branitelji i ostali vjernički puk Bosanske Posavine u molitvi su se u srijedu, 3. ožujka sjetili svojih 426 poginulih i nestalih branitelja te brigade.

Četvrta obljetnica smrti dr. Tomislava Ivančića obilježena u Davoru

Na Čistu srijedu – Pepelnicu, 17. veljače požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Marije Kraljice i sv. Jurja Mučenika u Davoru te se spomenuo četvrte obljetnice smrti prof. Tomislava Ivančića, koji je u navedenoj crkvi primio sveto krštenje.

PRENOSIMO Časopis "Ignacijev put" o 90. obljetnici Vatikanskog radija

Članak br. 6. Lateranskih ugovora sklopljenih između Svete Stolice i Italije 11. veljače 1929. određivao je da se Italija pobrine za izravno telefonsko, radio-telegrafsko i radio-telefonsko povezivanje Vatikana s drugim državama. Usred ovih radova u Vatikanu jedna od prvih želja Pija XI. bila je da svoju državu opremi radio postajom, tim novim sredstvom komuniciranja i kao konkretni znak samostojnosti i neovisnosti o bilo kojoj strani, navodi se u tekstu p. Antuna Trstenjaka i Eme Vesely u 62. broju časopisa "Ignacijev put" iz 2021. godine.

1 2 3 9