Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: obljetnica

Metkovska župa sv. Ilije slavi 300 godina postojanja

Program proslave 300. obljetnice metkovske župe sv. Ilije predstavljen je na konferenciji za medije u subotu 21. rujna u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću. O programu su govorili župnik fra Ante Bilokapić, s. Mila Deak, Ivanka Šešelj, Tomislav Medak, Andro Mijić, Ana Putica i Goran Matić.

Prvo hrvatsko schönstattsko svetište u Maloj Subotici proslavilo desetu obljetnicu posvete

Svetište Kraljice Srca u Maloj Subotici, prvo hrvatsko schönstattsko svetište, svečano je proslavilo desetu obljetnicu posvete. Hrvatska schönstattska obitelj deset godina djelovanja proslavila je brojnim duhovnim događanjima, a središnje misno slavlje u subotu 24. kolovoza u svetištu je predvodio apostolski administrator Varaždinske biskupije Josip Mrzljak.

Hodočašćem u Mariju Bistricu počela proslava 10. obljetnice Sisačke biskupije

Jubilarno deseto zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije u nacionalno svetište Majke Božje Bistričke održano je u subotu 17. kolovoza. Središnji dio hodočašća bilo je svečano misno slavlje koje je predvodio sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu sa sedamdesetak svećenika pristiglih iz svih župa biskupije zajedno sa svojim vjernicima, a koji su u potpunosti ispunili bistričko svetište.

Nuncij Eterović u rodnoj župi zahvalio za 20. obljetnicu biskupstva

Svečanom misom zahvalnicom koju je u crkvi Sv. Jeronima u Pučišćima u nedjelju 11. kolovoza predvodio nadbiskup Nikola Eterović, papinski nuncij u Berlinu proslavio je 20. obljetnicu biskupske službe u rodnoj župi. Uz nadbiskupa suslavili su hvarski biskup Petar Palić, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta dr. Željko Tanjić, pučiški župnik mr. Pavao Gospodnetić i pristigli svećenici.

50. obljetnica župe sv. Ane u Čisti Velikoj

Svečanom procesijom i euharistijskim slavljem u župi sv. Ane, uz sudjelovanje mnoštva vjernika iz župe i okolnih mjesta, proslavljena je nebeska zaštitnica Čiste Velike i 50 godina osnivanja župe. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Skradinu don Gabrijel Jagarinec u koncelebraciji s fra Josipom Grgićem i mnoštvom svećenika iz Šibenske biskupije.

Proštenje Karmelske Gospe i 80. obljetnica Stepinčevog Karmela

Zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski predvodio je u nedjelju 21. srpnja u svetištu Majke Božje Karmelske, svečanu, zahvalnu misu u prigodi 80. obljetnice dolaska prvih bosonogih karmelićanki u Hrvatsku, u Brezovicu, a na poziv ondašnjeg zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca. Bile su to Hrvatice s. Regina Terezija od Isusa, Trbljanić, OCD, i s. Marija Josipa od Milosrdne Ljubavi, Laufer, OCD, koje su došle iz austrijskih Karmela, iz onoga u Innsbrucku i onoga u Mayerlingu.

1 2 3 4