Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: obljetnica

Nuncij Eterović u rodnoj župi zahvalio za 20. obljetnicu biskupstva

Svečanom misom zahvalnicom koju je u crkvi Sv. Jeronima u Pučišćima u nedjelju 11. kolovoza predvodio nadbiskup Nikola Eterović, papinski nuncij u Berlinu proslavio je 20. obljetnicu biskupske službe u rodnoj župi. Uz nadbiskupa suslavili su hvarski biskup Petar Palić, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta dr. Željko Tanjić, pučiški župnik mr. Pavao Gospodnetić i pristigli svećenici.

50. obljetnica župe sv. Ane u Čisti Velikoj

Svečanom procesijom i euharistijskim slavljem u župi sv. Ane, uz sudjelovanje mnoštva vjernika iz župe i okolnih mjesta, proslavljena je nebeska zaštitnica Čiste Velike i 50 godina osnivanja župe. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Skradinu don Gabrijel Jagarinec u koncelebraciji s fra Josipom Grgićem i mnoštvom svećenika iz Šibenske biskupije.

Proštenje Karmelske Gospe i 80. obljetnica Stepinčevog Karmela

Zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski predvodio je u nedjelju 21. srpnja u svetištu Majke Božje Karmelske, svečanu, zahvalnu misu u prigodi 80. obljetnice dolaska prvih bosonogih karmelićanki u Hrvatsku, u Brezovicu, a na poziv ondašnjeg zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca. Bile su to Hrvatice s. Regina Terezija od Isusa, Trbljanić, OCD, i s. Marija Josipa od Milosrdne Ljubavi, Laufer, OCD, koje su došle iz austrijskih Karmela, iz onoga u Innsbrucku i onoga u Mayerlingu.

Obilježena 76. obljetnica mučeničke smrti vlč. Ante Dujlovića

U župi Gumjera u Prnjavorskom dekanatu, u kojoj su do 1946. godine živjeli katolici uglavnom poljskog porijekla, u četvrtak 11. srpnja obilježena je 76. obljetnica mučeničke smrti mladog svećenika vlč. Ante Dujlovića, župnika te župe. Misu je predvodio domaći biskup Franjo Komarica uz koncelebraciju petorice svećenika.

13. obljetnica svećeničkog ređenja

Prigodom spomena na 13. obljetnicu prezbiterskog ređenja svećenika zaređenih 2006. godine u zagrebačkoj prvostolnici, u ponedjeljak 17. lipnja u kripti crkve Sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkoj Šalati, euharistijsko slavlje predvodio je preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu.

Četvrta obljetnica HKZ-a MI u Trogiru

U nedjelju 26. svibnja trogirska zajednica mladih katolika „HKZ MI“ proslavila je četvrtu obljetnicu djelovanja. Misno slavlje u katedrali predvodio je predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije dr. don Mihael Prović, uz koncelebraciju don Joze Marija Tolja, duhovnika MI-a iz Zagreba, i katedralnog župnika i duhovnika trogirskih miovaca don Vinka Sanadera.

1 2 3