Budi dio naše mreže
Izbornik

Prva proslava Stepinčeva u u najmlađoj župi Gospićko-senjske biskupije

Donji Lapac (IKA)

Prvi puta je u najmlađoj župi Gospićko-senjske biskupije Donjem Lapcu svečano proslavljen blagdan Stepinčeva. Misno slavlje 10. veljače predslavio je rektor sjemeništa Zmajević u Zadru i ravnatelj katoličke osnovne škole Iva Mašine don Roland Jelić. Suslavio je mjesni župnik Donjeg Lapaca, Zavalja i Boričevca Dino Rupčić.

U propovijedi don Roland je poručio: „Večeras nas je okupio u ovoj crkvi Sv. Ivana Pavla II. svijetli uzor kršćanskog života blaženi Alojzije Stepinac. S ponosom ovdje pred nama stoji njegov lik ponavljajući dvije riječi iz svoje oporuke: „Predragi, ljubite se međusobno! Bratski se ljubite! Budite jedne ovce:jedna duša!”

Te njegove riječi neka uvijek odzvanjaju u našim ušima. Uvijek u svom životu ljubimo Domovinu onako kako je to on činio. S potpunim predanjem u Božje ruke, kako je glasilo blaženikovo biskupsko geslo „U tebe se uzdam Gospodine“ neka bude poticaj svima nama i da je sve s Bogom moguće. Stavimo u Božje ruke naše probleme,obitelji i sve ono što nosimo sa sobom kroz život. Blaženi Alojzije Stepinče, moli za nas i zagovaraj nas kod Boga“, zaključio je don Roland Jelić.

Na misi su uz ministrante župe Donji Lapac kod oltara su posluživali i sjemeništarci Gospićko-senjske biskupije Mihael Tomić, Marcel Subašić i Marko Butković.

Ključne riječi:
Donji Lapac Stepinčevo