Budi dio naše mreže
Izbornik

Prva sjednica Povjerenstva za promicanje duhovnih zvanja u novom sastavu

Zagreb (IKA)

U prostorijama Hrvatske redovničke konferencije u Zagrebu održana je u srijedu 3. ožujka sjednica Povjerenstva za promicanje duhovnih zvanja pri HRK na čelu s voditeljem fra Tomislavom Faletarom, OFM, i ostalim članovima: fra Jurom Šimićem, OFMCap, s. Marjanom Koščak, FDC i s. Ivanom Mikotić, MVZ.

Brat Antonio Mario Čirko bio je spriječen prisustvovati sjednici. Budući da je to bila prva sjednica Povjerenstva u novom sastavu, nakon pozdrava i uvodne molitve predstavili su se članovi vijeća. Zatim je fra Tomislav započeo raspravu o  organizaciji obilježavanja Nedjelje Dobrog Pastira. Članovi Povjerenstva imali su nekoliko prijedloga: potaknuti zajednice na žarču i ustrajniju molitvu za zvanja u okviru klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom te izraditi prigodnu knjižicu s liturgijskim, molitvenim i katehetskim materijalima s ciljem promoviranja duhovnih zvanja.

Također se, imajući u vidu intenzivno naseljavanje mladih na ‘virtualni kontinent’ razmišljalo o prioritetnoj potrebi približavanja teme duhovnog poziva mladima preko medija i društvenih mreža. Članovi Povjerenstva međusobno su razmijenili iskustva glede promocije duhovnih zvanja u vlastitim redovničkim zajednicama u svrhu prikupljanja informacija koje bi omogućavale kvalitetnije sudjelovanje u webinaru koji se uskoro ima održati u organizaciji UCESM-a.

Susret je završen molitvom da Gospodin upravlja svim nakanama Povjerenstva i upravlja odlukama po svom svetom promislu.