Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrk

HBK i HRK: Poruka u povodu Dana posvećenog života

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije (HBK) za ustanove posvećenoga života i družbe apostolskoga života i Hrvatska redovnička konferencija (HRK) u četvrtak 27. siječnja uputile su zajedničku poruku u povodu Svjetskog dana posvećenog života, koju prenosimo u cijelosti.

Započeo zimski semestar Novicijatske škole

U organizaciji Povjerenstva HRK za početnu formaciju redovnika i redovnica u sjedištu Hrvatske redovničke konferencije u Zagrebu u utorak 5. listopada započeo je zimski semestar Novicijatske škole. 

Prva sjednica Povjerenstva za promicanje duhovnih zvanja u novom sastavu

U prostorijama Hrvatske redovničke konferencije u Zagrebu održana je u srijedu 3. ožujka sjednica Povjerenstva za promicanje duhovnih zvanja pri HRK na čelu s voditeljem fra Tomislavom Faletarom, OFM, i ostalim članovima: fra Jurom Šimićem, OFMCap, s. Marjanom Koščak, FDC i s. Ivanom Mikotić, MVZ.

Predsjednik HRK-a Slavko Slišković sudjelovao na zasjedanju KORUS-a

U srijedu 20. siječnja putem ZOOM platforme održana je Skupština Konference redovnih ustanov Slovenije (KORUS). U ime Hrvatske redovničke konferencije (HRK) sudjelovao je njezin predsjednik fr. Slavko Slišković OP. Nakon uvodne molitve sudionike je pozdravio mons. Jean-Marie Spiech, apostolski nuncij u Republici Sloveniji. Ističući teškoće vremena u kojemu živimo, potaknuo je redovnice i redovnike da budu nositelji nade koja je toliko potrebna današnjem svijetu.

Novi broj glasila HRK-a i KVRPP-a BiH

Iz tiska je izišao novi, 3. broj 2020. godine Vijesti Hrvatske redovničke konferencije i Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine, objavljeno je na stranici redovnistvo.hr 12. prosinca.

35. Redovnički dani u Zagrebu

35. Redovnički dani na temu „Radujte se i kličite - Zar te Gospodin ne poziva na rast u svetosti?“ započeli su 27. rujna u Zagrebu predavanjima biskupa Ivice Petanjaka i biskupa Zdenka Križića u franjevačkom samostanu u zagrebačkoj Dubravi, izvještava Hrvatska redovnička konferencija.

FOTO: 50. skupština Hrvatske redovničke konferencije

50. Skupština Hrvatske redovničke konferencije održana je u Zagrebu 17. i 18. listopada. Na skupštini su održana predavanja na temu smjernica Kongregacija za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života: „Ekonomija u službi karizme i poslanja. Boni dipsensatores multiformis gratiae Dei (1 Pt 4,10). U sklopu skupštine mons. Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup i predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života blagoslovio je novo sjedište HRK-a u ulici Slavoljuba Bulvana 4, na Borongaju u Zagrebu.