Budi dio naše mreže
Izbornik

Prva sveta pričest u Sotu

Sot (IKA/TU)

Župa sv. Katarine, djevice i mučenice, u Sotu proslavila je nedjelju, 3. listopada 2021., slavlje prve svete pričesti.

Svečanu euharistiju predslavio je župni upravitelj vlč. Nikica Bošnjaković.

Prvoj svetoj pričesti pristupilo je troje djece: Dolores Kolar, Kristijan Pavčić i Anamarija Živković. Mjesta za prvopričesnike u crkvi bila su posebno označena i ukrašena, čime se željelo istaknuti posebnost slavlja i svečane prilike za sotsku župu.

Za dan slavlja, djeca su se pripremala na razne načine, pa tako i učenjem recitacija i pjesama kojima su obogatili slavlje, među kojima se nalazi i recitacija „Majko, upali svijeću“. Za vrijeme recitacije roditelji prvopričesnika stali su iza svoje djece, te su upaljene njihove krsne svijeće.

U homiliji, obraćajući se okupljenim vjernicima, a osobito prvopričesnicima, vlč. Bošnjaković pozvao je sve okupljene na radost u tom svečanom danu. „Jučer ste, dragi prvopričesnici prvi puta pristupili sakramentu ispovijedi. Danas ste po prvi puta primili Tijelo Kristovo, Isusa koji je priutan u malenoj hostiji. To je novi prag u vašem životu i u vašoj vjeri. To nemojte nikada zaboraviti. Ovaj dan i ove trenutke uvijek nosite u svom srcu. A Isus će uvijek blagoslivljati vas i vaše obitelji“, poručio je između ostaloga.

Na koncu slavlja vlč. Bošnjaković je prvopričesnicima darovao dječje Biblije i uspomene.