Budi dio naše mreže
Izbornik

Prvi dan trodnevnice uoči Antunova u Podvinjama

Podvinje (IKA)

Misno slavlje i 13. utorak pobožnosti sv. Antunu na prvi dan trodnevnice uoči svetkovine sv. Antuna Padovanskog, u utorak 11. lipnja, u istoimenoj župi u Podvinjama kod Slavonskog Broda, predvodio je voditelj središnjeg ureda Pastoralnog centra Đakovačko-osječke nadbiskupije i župnik u Đakovačkim Selcima vlč. Pavo Mikulčić.

Suslavili su domaći župnik o. Paul Karim, župni vikar o. Linus Richard Mbaja i ravnatelj klasične gimnazije Fra Marijana Lanosovića fra Ivan Crnković.

U homiliji vlč. Mikulčić je rekao da kršćani osnaženi u vjeri mogu doprinijeti napretku u svojim obiteljima i u društvu. „Team building je tako prisutan u današnjem društvu, a cilj mu je jačanje tima. Duhovna obnova i duhovne vježbe imaju za cilj osnažiti i učvrstiti pojedinca u vjeri kako bi doprinosio napretku. Nama je cilj da se ojačamo u svojoj vjeri, u povjerenju jednih prema drugima, u življenju blaženstava. Zajednica je ona koja nosi našu vjeru. Važno je raditi na sebi, težiti svetosti, imati mir u srcu i ostvarivati blaženstva koji su putokaz prema nebu“, istaknuo je.

„Malo je potrebno da bi ostvarili život blaženstva. Neka nas primjer sv. Antuna ne plaši; i mi moramo biti poput njega da bi došli u nebo. Za doći u nebo malo je potrebno, potrebno je biti dobar i činiti dobro“, zaključio je.

Pjevanje tijekom mise predvodio je zbor klasične gimnazije predvođen prof. Kristinom Udovičić.

Na uočnicu svetkovine, 12. lipnja, pobožnost sv. Antunu počinje u 18 sati, a u 19 sati će biti služena euharistija. Poslije mise bit će održana procesija sa svečevom slikom i svijećama.

Na svetkovinu u četvrtak, 13. lipnja, misna slavlja će biti u 5, 6, 7, 8, 9, 10:30, 17 i 19 sati. Središnju euharistiju u 10:30 predvodit će vlč. Pavo Mikulčić. Tijekom mise u 17 sati bit će blagoslov djece i ljiljana.