Budi dio naše mreže
Izbornik

Prvi humanitarni koncert u organizaciji župnog Caritasa iz Nove Vasi

Nova Vas (IKA)

U tjednu kada Crkva slavi blagdan sv. Cecilije, zaštitinice glazbenika, u Novoj Vasi u Porečkom dekanatu je 25. studenog u crkvi sv. Roka održan prvi humanitarni koncert u organizaciji župnog Caritasa.

Koncert, pod nazivom „Sveti ROKer, naša nada“, otvorili sučlanovi župnog zbora Župe sv. Roka.

Nakon njih nastupila su djeca iz zbora Područne škole Nova Vas. Zahvale i pljesak su na kraju  dobile među mještanima učiteljice Sandra Labinac Bilić, Nataša Bayer, Marijana Valić i Vanesa Vadinjof  koje su učenike pripremale za nastup zajedno s učiteljem glazbene kulture Markom Ritošom koji ih je pratio na klaviru.

Potom je uslijedio solo nastup na violini učenice  3. razreda Maris Radošić. Lora Komšić je nakon nje na harmonici. Prva solistica, Sara Sužnjević Bertoša, izvjela je „Hvalospjev ljubavi“. Učenik 7. razreda  Paolo Mačinić je zatim izveo skladbu na klaviru.

Tijekom kratkog predaha, organizatori su htjeli odati počast dugogodišnjoj članici župne zajednice,  pokojnoj Dušici Radočaj, pjesnikinji i umjetnici, čije je duhovne pjesme pročitala Jelena Žipovski. Njezina sestra Katarina Žipovski otpjevala je potom duhovnu skladbu „Dubine“.

Program je nastavljen duetom mladih srednjoškolki Chiare Mačinić na gitari i Antee Blažević na violini. Uslijedio je nastup mlade novovaške glazbenice Natali Grubica. Nakon toga su Katarina, Natali i Sara zajedno otpjevale pjesmu „Dajemo ti slavu”.

Posebni gosti večeri bili su Medea i Tedi Grubica. Tedi Grubica je otpjevao popularnu duhovnu pjesmu „Krist na žalu“ , a Medea je izvela Schubertovu „Ave Mariju“.

Koncert je zaključen zajedničkom izvedbom svih izvođača poznate pjesme „Vjeruj u ljubav“.

Ovim je koncertom župni Caritas župe Nova Vas prikupio gotovo tri tisuće eura, a bit će namijenjen osobama u potrebi s područja župe. Također je odlučeno da će ubuduće svako novorođeno dijete s područja župe Nova Vas dobiti simbolični poklon i novčani dar.