Budi dio naše mreže
Izbornik

Prvi nastup pjevačkog zbora vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije

Split (IKA)

Mješoviti pjevački zbor vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije sv. Anastazije održao je prvi nastup u subotu, 11. ožujka  na međužupanijskom stručnom skupu vjeroučitelja o temi „Transhumanizam“.

Inicijativa za osnivanjem pjevačkog zbora potekla je od samih vjeroučitelja, a neposredni povod bio je stručni skup u studenom 2022. s temom „Korelacija vjeronauka i Glazbene kulture“. Navedeni stručni skup probudio je u vjeroučiteljima želju koja je odavno tinjala da zajedničkim pjevanjem slave Boga i tako uveličaju svoje redovite susrete tijekom godine.

Inicijativu je svesrdno podržala dr. sc. Jadranka Garmaz, predstojnica Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i dr. sc. Šimun Bilokapić, dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu koji je ustupio pjevačima prostor i opremu. Zbor sv. Anastazija vode vjeroučitelji Marko Vrkić i Ljubo Jermelić. Za svoj prvi nastup odabrali su tri pjesme: Slavim te, Gospode (J. S. Bach), Tebe tražim (Š. Marović) i Majko ljubežljiva (tradicionalna). Zborom je ravnao vjeroučitelj Mario Žuvela.