Budi dio naše mreže
Izbornik

Prvi susret Hrvatskog nadzemlja u novoj sezoni

Split (IKA)

Nova, 12. sezona Hrvatskoga nadzemlja otvorena je u četvrtak 20. listopada susretom na online platformama pod naslovom „TalenTI“.

O toj temi govorila je Ivona Zgrabljić, osnivačica i idejna začetnica programa Edukator Kreator i voditeljica projekta Talent4You.

U uvodu predavanja istaknula je kako su talenti i naše sposobnosti jedinstveni način na koji mi imamo priliku proslavljati Boga i ljubiti bližnje. No, napomenula je kako nije dovoljno samo imati talent, nego je važno marljivo okopavati svoj talent, odnosno educirati se i usavršavati kako bismo uspjeli u nekom području. Predavačica je nas i naše talente usporedila s jednim orkestrom kojem je dirigent Bog koji želi odsvirati jednu partituru, a za to su mu potrebni instrumenti koje na neki način predstavljamo mi s našim talentima, te da bismo odsvirali svoju dionicu potrebno je da poznajemo svoj instrument kako bismo izbjegli uspoređivanje s drugima i potencijalnu zavist. „Upoznajte sebe, svoj instrument, odnosno svoj potencijal, svoje sposobnosti kojima možete najviše dati doprinos te prihvatite svoj potencijal“, poručila je. Rekla je kako ljudi danas često nisu spremni na žrtvu, a talent bez marljivosti, truda i požrtvovnosti nije ništa, a uz sve to potrebno je i cjeloživotno „uštimavanje naših instrumenata“.

U daljnjem razgovoru s voditeljem gošća je iznijela nekoliko konkretnih savjeta kako otkriti svoje talente, talente kod djece, načine kako ih razviti, a mladima je za kraj poručila da se izlažu različitim iskustvima, projektima i sl. kako bi lakše upoznali sebe i svoje talente.

Susret su obilježile pjesme „Dok me Tvoje svjetlo vodi“ Zbora Mihovil i „Plug“ fra Marina Karačića te skečevi i filmovi u produkciji Hrvatskog nadzemlja: „Prispodoba o talentima“ i „Preko trnja do zvijezda“. Sve je zaključeno prigodnom meditacijom.

Svi oni koji susret nisu pratili putem livestreama, mogu ga pogledati na Facebook profilu i YouTube kanalu Hrvatskog nadzemlja te Nadzemlje pratiti na Instagram profilu.

Sljedeći susret Hrvatskog nadzemlja održat će se 17. studenoga.