Budi dio naše mreže
Izbornik

Prvi susret mons. Uzinića s dekanima Riječke nadbiskupije

Rijeka (IKA)

U ponedjeljak 17. svibnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Rijeci održan je prvi susret riječkog nadbiskupa koadjutora Mate Uzinića s dekanima Riječke nadbiskupije.

Sastanku su uz nadbiskupa koadjutora nazočili generalni vikar mons. Emil Svažić i koordinator pastoralnih ureda Riječke nadbiskupije vlč. Mato Berišić.

Na radnom sastanku razgovaralo se o pastoralnim aktivnostima u okolnostima pandemije koronavirusa. Dekani su iznijeli kratka izvješća o župama u svojim dekanatima kao i pastoralnim pothvatima u vremenu pandemije. Također, s obzirom na važeće epidemiološke mjere, razgovaralo se o pitanju načina slavlja sakramenata prve pričesti i krizme.  S obzirom na Godinu obitelji Amoris laetitia koja je započela 19. ožujka 2021., pet godina nakon objavljivanja istoimene poslijesinodske pobudnice pape Franje, govorilo se o načinima za temeljito proučavanje sadržaja dokumenta i Godini obitelji koja će završiti 26. lipnja 2022. godine, u prigodi X. svjetskog susreta obitelji koji će se održati u Rimu. Nakon radnog dijela susreta, sudionici sastanka kratko su se sastali s riječkim nadbiskupom Ivanom Devčićem.

(Zbor dekana: Prvostolni dekanat: preč. Sanjin Francetić; Bakarski dekanat: preč. Ivan Friščić; Crikvenički dekanat: preč. Tomislav Ćurić; Delnički dekanat: preč. Tomislav Ravnjak; Kastavski dekanat: preč. Kristijan Zeba; Opatijski dekanat: preč. Matija Rašpica; Trsatski dekanat: preč. Ivan Stošić)